Ludovic Orban: Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră la nivel european. Aşteptăm ca ALDE şi PES să facă acelaşi lucru

Ludovic Orban: Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră la nivel european. Aşteptăm ca ALDE şi PES să facă acelaşi lucru

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că PPE a început să facă curat în formaţiunea politică la nivel european şi a spus că PNL aşteptăm să facă şi alte formaţiuni acelaşi lucru, adică ALDE şi PES, cu partidele din România

Ştiri pe aceeaşi temă

„PPE a luat decizia de a suspenda Fidesz din PPE, pentru derapajele de la democraţie şi pentru nerespectarea valorilor şi principiilor care stau la baza PPE şi la baza funcţionării UE. Fidesz a primit un termen de îndreptare a comportamentului politic. Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm să facă şi alte formaţiuni acelaşi lucru, adică ALDE şi PES. Trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac aproape acelaşi lucru pe care l-a făcut Fidesz”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai spus că, de altfel, pe drumul pe care au pornit, PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice.

„Oricum, astăzi ei sunt paria. Tot mai multe partide se pronunţa pentru excluderea lor din formaţiunea politică. Ăsta e rezultatul comportamentului lor european”, a adăugat Orban.

„În ceea ce ne priveşte obiectivul nostru pe parcursul acestei campanii este să vorbim cu fiecare român, să ajungem în fiecare casă, să facem campanie directă la firul ierbii şi să îi convingem pe români că nu suntem condamnaţi să fim conduşi de oammeni care nu ar merita să conducă nici măcar o scară de bloc, de oameni care şi-au bătut joc de România, că stă în puterea lor să readucă România pe drumul cel bun iar partidul care poate readuce România pe drumul cel bun este PNL”, a precizat liderul liberal.

Manfred Weber, capul de listă al Partidului Popular European (PPE) la scrutinul europarlamentar din mai, a cerut oficial miercuri ca Fidesz, partidul premierului conservator ungar Viktor Orban, să rămână temporar fără drept de vot în cadrul PPE, relatează Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: