Ludovic Orban, mesaj către adversarii politici: Premierul e dat de partidul care câştigă. Ce procent estimează că va obţine PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că în democraţie premierul este dat de partidul care câştigă, afirmând că PSD este singura formaţiune cu care liberalii au decis clar să nu negocieze după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Sigura decizie pe care am luat-o clar, limpede, şi pe care românii trebuie să o ştie, este că nu facem nicio înţelegere cu PSD. PSD trebuie să stea în afara puterii o lungă perioadă de timp de acum înainte", a afirmat Ludovic Orban, în interviul pentru Agerpres.

Potrivit lui Orban, liberalii mizează la alegerile parlamentare pe un procent între 32 şi 36%. „Obiectivul nostru este câştigarea alegerilor, evident, cu un scor cât mai mare - 32, 33, 34, 35, 36% - câtă încredere ne acordă oamenii. Şi îi îndemn să vină la vot, să ne acorde încredere, pentru că aş readuce un pic filmul: în 2016 nu a existat foarte mult interes pentru vot şi PSD cu voturile a aproximativ 14% dintre cetăţenii României aproape a capturat România. Absenţa de la vot a permis PSD să facă lucrul acesta”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că viitorul şef al Guvenrului va fi dat de cei care câştigă alegerile.„În democraţie, premierul este dat de partidul care câştigă alegerile. Cine va câştiga alegerile va avea dreptul de a desemna premierul. Ce pot să vă spun aparte este că între preşedintele Iohannis şi PNL este un parteneriat bine cunoscut, care este un parteneriat benefic pentru România”, a completat şeful Guvernului. 

Orban a indicat că înclină spre cei apropiaţi de programul de guvernare al PNL pentru un parteneriat la guvernare şi a exclus orice înţelegere cu PSD. „Îmi pare rău sincer că sunt unii care îşi consumă foarte multă energie în a se lupta cu noi, nu cu PSD. Până la urmă, o astfel de conduită nu face altceva decât să fragilizeze o posibilă cooperare ulterioară, pentru că nu poţi să-l ataci permanent pe unul şi după aceea să spui că vrei să te aliezi cu el", a subliniat Orban

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite