Ludovic Orban l-a comparat pe Iohannis cu un stejar, în discursul de prezentare de la mitingul din Piaţa Victoriei

Ludovic Orban l-a comparat pe Iohannis cu un stejar, în discursul de prezentare de la mitingul din Piaţa Victoriei

Rareş Bogdan, Klaus Iohannis şi Ludovic Orban Foto INQUAM

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a comparat pe şeful statului, Klaus Ioahnnis, în discursul de prezentare de la mitingul PNL, cu un stejar care stă „în calea furtunilor pornite de ciuma roşie“. Preşedintele Iohannis a participat sâmbătă la mitingul PNL din Piaţa Victoriei, unde au fost circa 40 de mii de susţinători ai liberarilor care şi-au prezentat candidaţii la alegerile europene din 26 mai.

 
„Bine v-am găsit fraţi români! Vreau să aud din piepturile voastre strigătul pe care îl aşteaptă România! PNL, victorie! Victorie!
 
Oameni buni, anul acesta se împlinesc 30 de ani de când am ieşit în stradă cu curaj, înfruntând forţele de represiune ale regimului comunist. Revoluţia nu s-a terminat. În anul acesta, la 30 de ani de la Revoluţie, avem misiunea sfântă să finalizăm Revoluţia şi să readucem România românilor liberi, românilor cinstiţi,oamenilor muncitori, oamenilor corecţi, oamenilor care îşi iubesc ţara, oamenilor care vor ridicarea acestei ţări.
 
Chem alături de noi toţi românii de bună credinţă să creadă în Partidul Naţional Liberal, să creadă în şansa pe care o au de a duce România în primul rând!
 
Oameni buni, am imensa bucurie şi onoare de a vă anunţa că alături de noi este cel care stă ca un stejar în calea furtunilor pornite de ciuma roşie, care apără democraţia, care apăra statutul european, care apără drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean, alături de care vom construi o Românie puternică, o Românie modernă, o Românie a oamenilor cinstiţi.
 
Oameni buni, alături de noi vine cel care vă cheamă spuneţi „DA” la referendum, să spuneţi „DA” pentru  o Românie cinstită, să spuneţi „DA” pentru  o  Românie europeană, să spuneţi „DA” pentru România în primul rând!
 
Oameni buni, preşedintele României, Klaus Iohannis!“, a spus Ludovic Orban în faţa mulţimii care l-a aclamat imediat pe preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 12:50 Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD, la mitingul PNL de sâmbătă din Piaţa Victoriei. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să dea un răspuns ferm, clar, puternic acestei „guvernări pesediste eşuate”. ”Eliberaţi România!”, a fost îndeamnul lui Klaus Iohannis.

„Bună ziua, România! Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare şi avem un referendum, dar înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot. Daţi-mi voie să apreciez întreaga echipă care e în spatele meu, cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidaţi. Şi ştiţi ce? Eu personal sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi.

Probabil aţi aflat că săptămâna trecută am adus Europa în România. Am avut summit de la Sibiu, unde au venit toţi liderii europeni la noi în România şi a fost un mare succes. Să vă spun ce am învăţat eu acolo. Au venit toţi şi am înţeles atunci că pentru ei, pentru toată Europa România contează, românii contează, pentru Europa românii contează. Să fi văzut feţele participanţilor, preşedintele Franţei, dna cancelar, preşedintele Tusk, pline de bucurie când românii i-au salutat.

Am adus Europa în România fiindcă înainte de asta am dus România în Europa împreună cu voi, pentru că locul României şi al românilor este în Europa şi noi toţi vrem să fim europeni.

Ca să fim reprezentaţi în Europa avem nevoie de această echipă puternică care va câştiga europarlamentarele. 

Ştiţi cine nu a fost acolo şi cine nu contează în Europa. În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic.

PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum când mandatul lor se apropie de sfârşit, şi sper să se apropie foarte repede, vedem că nu au făcut nimic.

Îi intreb pe pesedişti. Unde sunt spitalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero! Unde e bunăstarea românilor? Zero! Mă scuzaţi, la ei, acolo da, ei au început să-şi rezolve problemele.

PSD nu e interesat de români şi de România, PSD e interesat să-i fie bine lui Dragnea.

Ei vor să îngenuncheze justiţia română. Pentru asta au lucrat şi numai pentru asta doi ani şi jumătate. Or, dragii mei, aşa nu se poate!

Românii vor plăti. Pentru această guvernare pesedistă eşuată noi toţi vom plăti. Se va simţi şi în buzunarul tău, şi al tău, şi al tău.

S-au cocoţat în vârful statului infractorii nu ca să-i ajute pe români, ci ca să se ajute ei pe ei. Ruşine! Fiindcă aşa nu se mai poate, dragi români, vă chem eu, preşedintele României, la vot la referendum.

Vă întreb aici, în Piaţa Victoriei: Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru corupţie? Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul justiţiei şi al politicii penale?

Atunci, dragii mei, la vot! Daţi un răspuns ferm, clar, puternic acestei guvernări pesediste eşuate. Eliberaţi România! Vă aştept pe toţi la vot pe 26 mai pentru România, pentru viitorul României!”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: