Ludovic Orban, despre situaţia din Republica Moldova: nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Premierul Ludovic Orban a declara, marţi seară, la Bruxelles, că a discutat cu oficialii europeni despre situaţia din Republica Moldova şi a transmis că ceea ce s-a întâmplat acolo ”reprezintă o involuţie” care creează îngrijorare. ”Din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, marţi seară, într-o declaraţie de presă la Bruxelles, ce mesaj a transmis oficialilor europeni cu care s-a întâlnit referitor la Republica Moldova.

”Am transmis un mesaj care este foarte bine cunoscut. După moţiunea de cenzură depusă de PSRM care a adus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM fără singura forţă politică clar pro-europeană şi care avea girul nostru şi nu numai al nostru şi ne confera garanţia unui parcurs european pentru Republica Moldova, tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie care ne creează îngrijorare şi din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul Guvern”, a spus Orban.

Acesta a mai precizat că a cerut oficialior euroeni ”maximă circumspecţie” şi ”maximă exigenţă” în legătură cu ce se întâmplă în Republica Moldova.

”În ceea ce priveşte poziţia pe care am exprimat-o, atât comisarului pentru Extindere cât şi altor social-europeni a fost aceea de a privi cu maximă circumspecţie şi cu maximă exigenţă tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce priveşte parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să acţioneze în consecinţă”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban face prima sa vizită oficială în străinătate şi are, timp de trei zile, întâlniri cu oficiali europeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite