Ludovic Orban, despre impozitul pe cifra de afaceri: Este o catastrofă economică, o crimă cu premeditare împotriva companiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban - FOTO Eduard Enea
Ludovic Orban - FOTO Eduard Enea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, vineri, la Adevărul Live, despre schimbarea din programul de guvernare al PSD, prin mutarea impozitului pe profit pe impozitul pe cifra de afaceri. Potrivit liberalului, măsură este o catastrofă economică, fiind o crimă împotriva companiilor, care va duce la blocarea oricărei investiţii private în România.

„Este o catastrofă economică, e crimă cu premeditare împotriva companiilor şi va bloca dezvoltarea economică a României pe termen lung. Practic, blochează orice investiţie privată. Culmea e că tot PSD scosese impozitul pe profitul reinvestit. Impozitarea cifrei de afaceri are numeroase efecte negative:  împiedică folosirea resurselor proprii şi instituie un stimulent negativ, care va determian multe companii să nu se dezvolte. Cu cât creşti mai mult, cu atât îţi creşte cifra de afaceri”, a declarat preşedintele liberal prezent la Adevărul Live întrebat cum vede schimbarea din programul de guvernare al PSD.

Orban a atras atenţia şi asupra efectelor negative ale trecerii impozitului pe cifra pe afaceri, putându-se ajunge până la o nouă criză econimică. Liberalul acuză PSD că duce România spre prăpastie.

„Companiile cu marjă de profit mică vor înregistra pierderi, se vor închide zeci de mii de companii, fiind afectate şi afacerile mai mari, cu o marjă de profit de până la 10%. Alte companii, pentru a rezista, vor reduce costurile: fie vor da afară oameni, fie îi vor plăti mai prost. Foarte multe companii cu sediul social în România se vor muta, iar cele care sunt acum interesate să investească în România se vor îndrepta spre alte zone.  Se va ajunge la stagnare economică sau chiar o nouă criză economică. De regulă, în primele cinci luni ale anului nu exista deficit buget, acum avem unul destul de mare. Partidul de guvernământ duce România spre prăpastie”, a adăugat Ludovic Orban.

Mobilizare a societăţii faţă de măsurile economice

Întrebat cum poate fi oprită criză înspre care pare a se îndrepta România odată cu introducerea impozitului pe cifra de afaceri, liberalul a declarat că soluţia constă într-o „mobilizare exemplară” din partea societăţii civile care conştientizează pericolul acestor măsuri. Mai mult, Orban a declarat că partidul pe care-l conduce va mobiliza toate forţele politice pentru a împiedica intrarea în vigoare a „inepţiilor economice”.

„Printr-o mobilizare a societăţii. Eu sunt şi împotriva impozitului pe gospodării. O să vină şi o să recenzeze fiecare găină, fiecare curcan, ca să scoată bani din piatră seacă. Degeaba creşti pensiile, dacă tu creşti preţul la gaze. Noi vom mobiliza toate forţele politice pentru a împiedica intrarea în vigoare a unor inepţii economice. Suntem în faţa unei fraude morale: una a spus PSD în campanie, altceva face acum. Credeţi că i-ar fi votat vreun om de afaceri dacă ar fi venit cu impozit pe cifra de afaceri sau taxa de solidaritate? Se introduce o supraimpozitare care readuce, de fapt, sistemul de impozitare progresivă, ca să aibă bani să plătească ajutoare sociale”, a spus preşedintele PNL la Adevărul Live.

Nu în ultimul rând, liberalul a declarat că PSD are o agendă ascunsă din a ţine un număr cât mai mare din români săraci, să rămână dependeţi de stat şi să fie mai uşor păcăliţi de ajutoare sociale.

„Cooperativa vechililor roşii are ca obiectiv ascuns ca un număr cât mai mare de români să rămână în sărăcie, să rămână dependenţi de stat. Aceştia sunt oamenii pe care ei îi păcălesc cu ajutoare sociale”, a subliniat Ludovic Orban.

Cum vede Ludovic Orban noul program de guvernare al PSD

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite