Ludovic Orban despre dosarul de corupţie: Nu am absolut niciun fel de emoţie că nu se va menţine achitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Ludovic Orban, candidat pentru şefia PNL, a declarat, joi, la Alba Iulia, că în dosarul de corupţie în care a fost achitat de instanţa supremă nu a fost înaintat recurs până la ora actuală, adăugând că şi în cazul în care se va depune nu are “niciun fel de emoţie” că nu se va menţine decizia de achitare.

Ludovic Orban a spus, într-o conferinţă de presă, că în dosarul de corupţie în care a fost achitat de instanţa supremă şi în care decizia nu este definitivă nu există niciun fel de temei pentru a nu se menţine decizia de achitare pe fond.

"Nu există niciun fel de temei pentru a nu se menţine decizia de achitare pe fond. De altfel, încă nici nu e făcut recurs. Da, mă rog, şi dacă se va face recurs, nu am absolut niciun fel de emoţie în această privinţă”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul deputat Ludovic Orban a fost achitat, în 31 ianuarie, de un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti, şi-a folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală din vara anului trecut.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, în 1 martie 2016, Orban, atunci prim-vicepreşedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara acelui an, când deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

În 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, “nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice”, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite