Ludovic Orban după condamnarea lui Mihai Voicu: Nu mai este membru PNL. Poate reveni doar dacă este achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus despre deputatul Mihai Voicu că acesta nu mai este membru al partidului şi că poate reveni doar dacă este achitat de instanţa de fond. Câteva minute mai devreme acesta din urmă era condamnat la 3 ani de închisoare de către ÎCCJ pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Orban a precizat că prevederile partidului sunt clare şi că Voicu îşi pierde calitatea de membru PNL.

 „Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situaţia aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanţă este suspendat din calitatea de membru, îşi pierde calitatea de membru, pe care o dobândeşte numai dacă este achitat de instanţa de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecinţă directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat Ludovic Orban, joi, citat de MEDIAFAX.

Şeful liberalilor a mai explicat că Voicu nu-şi pierde şi mandatul de deputat şi că dacă urmează să fie condamnat şi în instanţa de apel, atunci acesta nu se mai poate înscrie în PNL.


„În legătură cu mandatul său de deputat, faptul că nu mai este membru nu duce la pierderea calităţii de deputat. Până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat şi în instanţa de apel atunci îşi pierde definitiv calitatea de membru al PNL şi nu se mai poate reînscrie până la reabilitare”, a adăugat Orban.

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Decizia nu este definitivă.

Istoricul dosarului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite