Ludovic Orban: Astăzi PSD guvernează împotriva poporului român. O guvernare cu de-a sila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat-o miercuri pe Viorica Dăncilă că nu respectă Constituţia prin refuzul de a se prezenta la votul de încredere în Parlament şi subliniază că PSD „guvernează împotriva poporului român”.Totodată, Orban critică anunţul premierului care a propus miercuri pentru locurile rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei membri ai aceluiaşi partid. „O manevră de prost gust”, a adăugat liderul PNL.

„Gestul premierului Vasilica Viorica Dăncilă de a sfida Parlamentul României şi de a refuza să respecte Constituţia României, care o obligă să se prezinte în faţa parlamentarilor pentru a cere votul asupra remanierii, reprezintă o obrăznicie fără precedent. În toată istoria post-decembristă nimeni nu şi-a permis să nege existenţa şi rolul principalului for reprezentativ al cetăţenilor, în funcţie de care un sistem politic poate fi considerat sau nu democratic”, a transmis Ludovic Orban miercuri într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat apoi că premierul „încalcă în mod deliberat legea fundamentală” şi spune despre PSD că „guvernează împotriva poporului român”. Orban a subliniat şi că Dăncilă se ţine cu „disperare incridibilă” de putere.

„Astăzi, PSD guvernează împotriva poporului român, guvernează în mod ilegitim, împotriva voinţei exprimate în alegeri, iar actualul Guvern se află practic în ilegalitate. Practic, este o guvernare cu de-a sila! Tertipul jenant pe care l-a încercat premierul Vasilica Viorica Dăncilă arată disperarea incredibilă a celor din PSD de a apela la orice pârghie, oricât de ticăloasă, pentru a se perpetua la putere”, a mai relatat lidestul PNL.

Orban a vorbit şi despre propunerile de miniştri lansate de Dăncilă astăzi, catalogându-le o „manevră de prost gust” şi critică refuzul premierului de a se prezenta în Parlament pentru votul de încredere.

„Blocajul de la nivel guvernamental este «meritul» exclusiv al premierului Dăncilă, care dat dovada supremă de incompetenţă atunci când a luat act de demisiile miniştrilor ALDE, în aceeaşi zi, în loc să folosească termenul de 15 zile, pe care îl avea la dispoziţie în Codul Administrativ, adoptat chiar de actualul Guvern prin OUG. Astfel, faptul că sunt ministere în care nu există atribuţii delegate secretarilor de stat este o situaţie care priveşte premierul, care nici măcar nu s-a preocupat de această situaţie atunci când a luat act de demisiile miniştrilor. Mai mult decât atât, reamintesc faptul că premierul Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să se prezinte în Parlament pentru vot cel târziu luni, 9 septembrie. Adică, la 10 zile de la momentul în care au fost vacantate posturile miniştrilor demisionari. Într-adevăr, în Constituţie nu este prevăzut în mod explicit un termen în care premierul trebuie să vină în Parlament la remaniere. Însă, acest lucru nu înseamnă că poate sta cu lunile de zile fără a cere votul Parlamentului”, a mai declarat acesta.

Vezi şi: Dăncilă i-a trimis lui Iohannis 6 nume noi de miniştri. 3 sunt de la ALDE. Propuneri-surpriză la Interne şi la Educaţie. Cine l-a trădat pe Tăriceanu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite