Ludovic Orban anunţă numărul românilor care s-au întors în ţară, de la începutul pandemiei. Cifră uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni seară într-o conferinţă de presă că de la începutul pandemiei s-au întors în ţară aproape 1,3 milioane de români. Premierul a adăugat că aceştia vor primi ajutor de la stat.

Întrebat luni seară dacă România ar trebui să adopte o măsură similară cu cea luată de Spania care oferă un venit de bază, în contextul întoarcerii în ţară a unui număr uriaş de români, premierul a explicat că Guvernul va introduce mai multe măsuri de ajutorare.

„Din 23 februarie, în România s-au întors 1, 279 milioane de români, iar cei mai mulţi dintre ei s-au întors din ţări europene. Deci România a fost într-un pericol foarte mare. Cam 330 de mii de români vor fi în căutarea unui loc de muncă. În loc să lege sparanghel, îi ajutam să dezvolte o ferma în România”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a susţinut luni seară o conferinţă de presă în care a explicat în ce vor consta măsurile de relaxare socială care vor intra în vigoare de pe 15 mai. Chiar dacă România va ieşi din starea de urgenţă, revenirea la normalitatea se va face pas cu pas a anunţat astăzi şi preşedintele Klaus Iohannis.. Localităţile aflate în carantină rămân în continuare izolate, pentru a nu răspândi virusul.

„Comerţul va fi deschis, cu excepţi mall-urilor. Va fi un stimulent penru producţie.Reluarea frizeriilror, coafoarerlor, hotelurile vor fi deschise dupa 15 mai. Restricţiile vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Probabil va mai trece un timp până se vor da drumul la acestea. Va exista şi o anumită relaxare şi pentru deplasarea în afara localităţilor”, a explicat premierul în timpul conferinţei de presă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite