Ludovic Orban anunţă data alegerilor locale. Scrutinul a fost stabilit în funcţie de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 14 iunie, acestea neputând fi organizate în 31 mai sau 7 iunie, atunci când sunt sărbători creştine. Alegerile parlamentare (anticipate) ar putea fi organizate simultan cu alegeri locale, susţin surse politice pentru Adevărul. Condiţia: să pice două guverne şi să fie dizolvat Parlamentul.

Ludovic Orban a declarat luni, după ce a plecat de la reuniunea Asociaţiei Comunelor din România, că le-a spus primarilor că alegerile locale ar putea avea loc în 14 iunie.

"Primarii m-au întrebat când estimez că vor fi organizate alegerile locale şi am răspuns că cel mai probabil în data de 14 iunie şi am prezentat argumentele. Pe 31 şi pe 7 fiind sărbători creştine, Rusaliile, ar fi o impietate să organizez alegeri când sunt sărbători creştine, aşa ceva nu se face şi atunci termenul de 24 mai este un termen destul din scurt şi e cu mult înaintea încheierii mandatelor, aşa că cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a afirmat Orban.

Ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor anticipate, care le permite românilor să voteze la orice secţie de votare, va ajunge săptămâna aceasta în Parlament, unde PSD se pregăteşte să o respingă, astfel încât prevederile impuse de Guvernul Orban să nu intre în vigoare, susţin surse politice pentru Adevărul. În paralel, PSD şi ALDE vor cere Avocatului Poporului să sesize CCR, astfel încât OUG să fie declarată neconstituţională.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, la Adevărul Live, că nu se poate ajunge la anticipate fără un blat între PSD şi PNL şi că liberalii au greşit când a preluat guvernarea, în condiţiile în care tot PSD are majoritate în Parlament. Traian Băsescu susţine că Dăncilă trebuia lăsată încă un an la Putere, astfel încât să pulverizeze PSD. Traian Băsescu şi-a prezentat favoriţii pentru Capitală şi l-a criticat pe Moise Guran.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite