Ludovic Orban, amendat după „fotografia anului“. Suma plătită, cât salariul de dinainte de a ajunge prim-ministru. Turcan, următoarea pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Gov.ro
Foto Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a fost amendat pentru fumat în spaţiu închis şi pentru nepurtarea măştii, în urma publicării fotografiei din 25 mai, de la întâlnirea informală de la Guvern, în care apare fumând în biroul din Palatul Victoria.

UPDATE: Potrivit unor surse consultate de Adevărul, vicepremierul Raluca Turcan se va prezenta marţi la secţia de Poliţie pentru a se autodenunţa în legătură cu încălcarea regulilor privind purtarea măştii de protecţie, ca urmare a publicării, vineri seară, a fotografiei din biroul premierului.

UPDATE: Potrivit Digi24, premierul ar fi mers personal la secţia de poliţie căreia îi este arondat Palatul Victoria şi a cerut spă fie amendat cu cuantumul maxim pentru cele două încălcări ale legii. Astfel, pentru nepurtarea măştii a fost amendat cu 2.500 de lei, iar pentru fumat în locuri interzise a avut de plată 500 de lei.

***

Premierul a anunţat că a achitat 3.000 de lei, prin ghişeul.ro, o sumă egală cu salariul său de pe vremea când nu era prim-ministru..

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie“, arată un comunicat al Guvernului.

Fotografia anului, publicată vineri seară, a devenit rapid virală pe internet

Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Liei Olguţa Vasilescu, a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care premierul Ludovic Orban apare alături de câţiva miniştri, la o masă pe care se află băutură.

În fotografie apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, singura care are o mască, dar ţinută sub bărbie, ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Premierul Ludovic Orban fumează, ministrul de Externe Bogdan Aurescu are mănuşi şi ţine între degete un trabuc, iar ministrul Economiei are un pahar cu o băutură spirtoasă. De asemenea, pe masă se vede o sticlă de şampanie, sticle cu bere, mai multe pahare cu alcool şi câteva farfurii cu mâncare, imaginea fiind surprinsă, cel mai probabil, în urmă cu câteva zile, pe 25 mai, de ziua premierului.

Demnitarii încalcă mai multe reguli:  fumează în spaţiu închis, consumă alcool în instituţii publice, nu respectă distanţarea socială şi nici nu poartă mască. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite