Ludovic Orban: Şefa Tarom a fost demisă pentru că a refuzat să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat miercuri, la B1TV, că directorul Tarom Mădălina Mezei a fost demis marţi seară pe motiv că ar fi refuzat să ţină la sol avioanele în ziua moţiunii de cenzură, în contextul în care mai mulţi parlamentari ai Opoziţiai veneau la Bucureşti pentru a vota moţiunea.

Guvernul Dăncilă nu mai poate să facă decât prostii, ceea ce face. Uitaţi-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din nişte motive foarte străvezii. Sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea. Asta se vorbeşte la Tarom, să nu credeţi că inventez”, a declarat Ludovic Orban, într-o emisiune la B1TV.

Marţi seară, compania naţională aeriană Tarom a rămas din nou fără proaspăta conducere, pentru a patra oară în acest an, după ce Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general.

„Am fost revocată în această seară, dar nu ştiu care sunt motivele, trebuie să văd hotărârea Consiliului de Administraţie. M-a informat preşedintele Consiliului de Administraţie”, a declarat, pentru Agerpres, Mădălina Mezei.

Conducerea Tarom va fi preluată de pilotul Valentin Gvinda, pensionar, comandant de detaşament la ATR, care va fi al cincilea şef al Tarom din acest an.

Ministrul demis al Transporturilor Răzvan Cuc, cel care a şi numit-o pe Mădălina Mezei în funcţie în lune iunie, a declarat în repetate rânduri că este nemulţumit de managementul Tarom.

„Adică dacă ne uităm la încasările din ultima perioadă, la încasări care se fac de la terţe companii, o să vedeţi că au fost în continuă scădere", a spus acesta pe 26 august.

Cu toate acestea, nici Răzvan Cuc şi nici Consiliul de Administraţie al Tarom nu au oferit un motiv clar pentru revocarea Mădălinei Mezei.

Ce plănuia Mezei la Tarom

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite