Ludovic Orban: Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Prim-ministrul Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a transmis luni „La mulţi ani”, celor care îşi serbează onomastică şi a precizat că Sfântul Andrei poate fi sărbătorit cu aceeaşi credinţă şi din casele oamenilor, în familie.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, ȋl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră”, a scris Ludovic Orban luni pe Facebook. 

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat luni, la începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că aşteaptă să vină mai mulţi la credincioşi la această sărbătoare.

El le-a recomandat celor care nu pot participa fizic la slujbă să o urmărească pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi decât Ion Corvin au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei, fiind verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi. La ceremonia religioasă nu pot participa decât cei care au domiciliul în localitatea Ion Corvin pe raza căreia se află Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite