Locul doi la euroalegeri, premisă pentru candidatul dreptei la Preşedinţie. Stolojan: PDL se va situa pe locul II, după PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Stolojan este cap de listă la euroalegeri din partea PDL FOTO Arhiva Adevărul
Teodor Stolojan este cap de listă la euroalegeri din partea PDL FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul Teodor Stolojan crede că PDL se va situa pe locul doi, după PSD, la alegerile europarlamentare din 25 mai, iar dreapta se va unifica şi îl va avea pe Cătălin Predoi candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Categoric, vom fi, pentru că PNL este în cădere după isprava pe care au făcut-o la guvernare împreună cu PSD. Un partid care are în denumire Liberal a fost părtaş la introducerea în România a tuturor acestor impozite noi, majorări de impozite, ceea ce dăunează foarte mult relansării economice a României. Deci eu nu cred că PNL mai are încrederea oamenilor“, a spus Stolojan, întrebat despre şansele ca PDL să ocupe locul doi la alegerile europene.

Europarlamentarul crede că dreapta trebuie să se unească după alegerile europarlamentare şi să dea un candidat unic la Preşedinţie, acela fiind Cătălin Predoiu.

„Dreapta, dacă doreşte să fie o forţă puternică, va trebui să-şi găsească o formulă de alianţă pentru a se prezenta la prezidenţiale. Candidatul nostru, Cătălin Predoiu, comparat cu orice candidat care s-a anunţat pe partea dreaptă, fie că vorbim de Antonescu, fie că vorbim de Ungureanu, deocamdată aceştia s-au anunţat că ar dori să candideze, Cătălin Predoiu este indiscutabil cel mai bun. Ideea ca toate partidele de centru-dreapta şi de centru să dorească să câştige cursa prezidenţială şi să-l susţină pe Cătălin Predoiu“, a mai precizat liderul PDL.

Stolojan nu-i dă nicio şansă lui Crin Antonescu să mai rămână în fruntea PNL după alegerile europarlamentare. „Am fost preşedintele Partidului Naţional Liberal, cunosc mulţi din PNL care sunt oameni integri, iar după alegerile pentru Parlamentul European, Antonescu nu va mai fi. Categoric, PNL nu mai poate obţine 20% şi atunci domnul Antonescu va trebui să-şi dea demisia, pentru că aşa a promis în faţa întregii ţări“, a afirmat Theodor Stolojan.

Citeşte şi:

Dezbatere IPP. Cine va câştiga alegerile şi va conduce Europa în următorii cinci ani? Cristian Preda: Partidele să scoată corupţii de pe listă

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a organizat vineri o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare din luna mai, cu scopul de a explica „Efectele câştigării alegerilor - de către Social-democraţi sau Populari - asupra viziunii de dezvoltare a UE în următorii 5 ani precum şi implicaţiile pentru România“. Dezbaterea a avut loc  la Reprezentanţa UE în România.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite