Jos labele de pe locul României în Europa, Liviulică!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În disperarea lor maximă, Liviu Dragnea şi partidul lui atentează la ceea ce ar trebui să fie sacru: locul României în Europa. Ultimele manevre de la Bucureşti şi de la Bruxelles sunt cele mai grave încercări de subminare a apartenenţei României la Vest.

Atenţie, români. Vi se pregăteşte ceva cu totul şi cu totul special. După Soros, statul paralel, protocoale şi alte fumigene construite în laboratoarele de partid de consultanţi plătiţi din bani grei, urmează un nou inamic: Uniunea Europeană. De data asta, Dragnea & Co. au mers prea departe, punând în pericol şi arătându-se capabili să dinamiteze locul României în Europa. 

Discursul de astăzi al premierului Dăncilă în Parlamentul European, atent pregătit de aceleaşi echipe de consultanţi, desigur, a fost un semnal cât se poate de clar: UE, ciocu' mic. Urmează declaraţiile Premierului României: „Nu am venit să dau socoteală“, „cer acelaşi respect pentru poporul român“, „nu am văzut nimic despre protocoalele secrete“, „cer să ni se spună cine a redactat rapoartele [MCV]“, „nu interziceţi României ceea ce este permis în alte state“.

Răţoieli ridicole şi periculoase, care au rolul de a victimiza Guvernul României în faţa Uniunii Europene. Cu ce scop? Păcălirea poporului român şi crearea artificială a unui nou inamic vinovat de toate relele României de azi -- Uniunea Europeană.

După cum a remarcat foarte bine şi foarte prompt Guy Verhofstadt, acest stil „Orban-Kaczyński“ duce România „pe calea proastă a Ungariei şi Poloniei“. Iar Frans Timmermans a fost la fel de tranşant, recunoscând că îngrijorările a foarte mulţi români cu privire la subminarea justiţiei sunt împărtăşite de Comisia Europeană. Tot Timmermans a atras atenţia Parlamentului României să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia. Şi apoi: „Ultimele evoluţii sunt o sursă de mare îngrijorare... Situaţia s-a deteriorat... Suntem gardianul tratatelor şi nu vom ezita să acţionăm atunci când trebuie să asigurăm compatibilitatea cu tratatele europene. Comisia va folosi toate mijloacele.“

În paralel, ultimele zile au adus în spaţiul public şi primele poziţii agresive împotriva Uniunii Europene, de la personaje mai mult sau mai puţin bizare. Din fericire, purtătorii de mesaj sunt lipsiţi de credibilitate, iar românii rămân cei mai pro-europeni europeni. 

Politic vorbind, ne-am obişnuit cu calculele meschine, schemele corupte şi bătaia pe funcţii din „marele“ PSD. Dar totul are o limită şi o linie roşie trebuie trasată. Pe parcursul ultimilor doi ani, am atras în permanenţă atenţia că bătălia cea mai importantă se va da pentru păstrarea drumului României spre Vest. Nici nu e greu de anticipat, când ne uităm la alte state din regiune care au aplicat cu succes reţeta simplă a populismului euro-sceptic şi nociv. 

Ce i-ar opri pe cei care ne conduc azi să facă un copy-paste ieftin? Ei bine, operaţiunea „UE - inamicul poporului român“ a fost declanşată. Pentru ei, UE e „tiranul“ de la Vest care nu-i lasă să facă ce vor cu banul public şi cu justiţia. Europa le este străină, nu o respectă şi nu o înţeleg. Şi ce aşteptări să avem? Ei nu vorbesc o limbă străină, ei nu înţeleg funcţionarea instituţiilor europene, ei nu pricep că acolo nu merge cu şmecherii ieftine ca la Teleorman sau Neamţ. Realitatea este că le este frică de Europa, aşa cum le este frică de românii din diaspora.

 Operaţiunea „UE - inamicul poporului român“ a fost declanşată. 

De aici încercarea de demonizare a Uniunii. Manevra însă îi va lovi drept în moalele capului, ca un bumerang. Şi asta pentru că sunt cinci milioane de români în Europa, alungaţi din propria lor ţară dar, aşa cum am văzut pe 10 august, deloc indiferenţi cu privire la soarta ei. Practic, nu există român care să nu aibă pe cineva din familie plecat la muncă sau la studii în Occident. Să acceptăm noi închiderea graniţelor către Europa?

Mai mult, beneficiile apartenenţei la UE sunt evidente în ritmul de creştere al economiei româneşti, cu toate piedicile puse de „liderii politici“ de la putere. E suficient să notăm că oraşele României au fost între anii 2000 şi 2013 oraşele din UE cu cel mai ridicat ritm de creştere a PIB-ului per capita, ajustat la puterea de cumpărare. Din primele 8 oraşe din UE, 7 au fost din România (în ordine, Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa). Mai multe detalii în studiul Oraşe Magnet al Băncii Mondiale. Başca cele peste 45 de miliarde de euro în fonduri primite de România de la UE în cei 11 ani de la aderare (peste 30 de miliarde net).

Să acceptăm noi scoaterea României din UE şi întoarcerea spre Est? Niciodată. Aşa că, Liviule, jos labele de pe locul României în Europa!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite