Liviu Dragnea, despre Ion Iliescu: Nu are prieteni când vine vorba de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea.
Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seară, la o emisiune a postului public de televiziune, că Ion Iliescu nu are un preferat în formaţiunea social-democrată, acesta fiind dedicat întregului partid şi stângii româneşti.

Întrebat despre afirmaţiile făcute de Ion Iliescu vineri, la o lansare de care, când fostul preşedinte al  României s-a pronunţat împotriva actualului sistem de alegere al şefului PSD, Liviu Dragnea a precizat că nu e vorba de vreun conflict cu fostul lider social-democrat sau de preferinţa acestuia pentru alt candidat.

„Cred că domnului preşedinte nu i s-a explicat întreg sistemul de vot şi că avem capacitatea organizatorică să pregătim tot.Domnul Iliescu nu are prieteni, când vine vorba de partid. Domnul Iliescu are doi prieteni: stânga românească şi PSD“, a declarat Dragnea precizând că Iliescu nu şi-a manifestat sprijinul pentru un alt social-democrat, Şerban Nicolae,chiar daă i-a fost apropiat (fost consilier prezidenţial).

Preşedintele interimar al PSD şi-a exprimat optimismul că la acest scrutin vor veni să voteze şi  Ion Iliescu şi  Adrian Năstase, foşti lideri de partid. Pe lângă acesştia, la vot sunt aşteptaţi şi 400.00 de social-democraţi, număr de membri pe care Dragnea susţine că formaţiunea pe care o conduce îi are activi.    

„Toţi membri de partid îţi doresc  acest sistem pentru că vor să-şi aleagă preşedintele. Peste 400.000. Astea sunt raporturile. Este şi un exerciţiu să vedem câţi de mulţi sunt“, a precizat social-democratul.

„Eu nu văd cum pot să voteze toţi membrii. Practica în toate partidele din lume şi în istoria noastră, de aceea se convoacă Congrese, pentru că membrii deleagă nişte oameni cu un mandat şi acolo în Congres deliberează şi se pronunţă. Sistemul ăsta, Ceauşescu începuse cândva să facă un fel de recensământ naţional, ca toţi să voteze de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Deci eu nu ştiu cum anume practic, tehnic, se poate“, a afirmat vineri Iliescu, la o lansare de carte la Clubul Pensionarilor din Sectorul 5.

Primul răspuns al lui Dragnea, după cele declarate de Iliescu, a fost unul ironic: „Nu ştiu ce îşi dorea Ceauşescu pentru că nu l-am cunoscut. Noi avem o prevedere în statut pe care trebuie să o respectăm. Am constatat cu foarte mare satisfacţie din discuţiile purtate că membrii de partid agreează această procedură. Nu este un sistem comunist. Este un sistem ultra-democratic, în condiţiile în care toţi  membrii îşi pot manifesta dorinţa privind alegerea preşedintelui. Victor Ponta a făcut această procedură. La fel ca mine, nu a fost membru comunist. Este un sistem folosit şi de alte partide de stânga din alte ţări“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite