Liviu Pop: Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop, senator PSD. FOTO Arhivă Adevărul
Liviu Pop, senator PSD. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop afirmă, într-o postare pe Facebook referitoare la evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei, că manipularea a ajuns prea departe şi că trebuie spus adevărul. Altfel, „manipularea şi minciuna vor avea câştig de cauză“. El foloseşte argumente care se regăsesc şi în postarea cu aceeaşi temă a colegului său de partid, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieşim să spunem adevărul. Altfel, manipularea şi minciuna vor avea câştig de cauză", este concluzia postării lui Pop, care preia elemente din consideraţiile lui Mihai Fifor postate duminică pe Facebook.

Şi Pop afirmă că, deşi acesta a fost anunţat ca un protest al Diasporei, nimeni nu şi-a asumat organizarea lui pentru că urmau să aibă loc violenţe.

De asemenea susţine că Internetul era plin în acele zile de chemări la violenţe şi la răsturnarea puterii politice şi că în ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violenţă din partea unor grupuri răzleţe de huligani, care s-au aflat mereu în spatele protestatarilor paşnici şi au încercat să determine masa de oameni să forţeze dispozitivele jandarmilor. 

El mai relatează, ca şi Fifor, că jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulţimea şi pentru a nu permite escaladarea violenţelor şi că, dacă jandarmii nu ar fi intervenit, lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav. 

"În toiul acţiunilor jandarmilor, preşedintele Iohannis a catalogat acţiunile jandarmilor ca fiind brutale. Preşedintele nu avea la acea oră informaţiile operative complete ca să se pronunţe atât de categoric pe acţiunile jandarmilor. Şi cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuţi şi mai mult valul protestatar", spune Liviu Pop.

Şi el declară că, începând cu 11 august, Klaus Iohannis, dar şi alţi lideri politici din Opoziţie (Orban, Cioloş, Barna) au acuzat acţiunile Jandarmeriei. El remarcă şi că preşedintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor, întrebându-se în ce ţară normală un preşedinte s-ar fi antepronunţat în legătură cu culpa unei instituţii înainte de finalizarea anchetei propriu-zise.

Ca şi Fifor, Pop invocă şi o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internaţională. S-au folosit diverse declaraţii ale unor reprezentanţi ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autorităţile din România. În realitate, aceste poziţii nu au fost unele oficiale.

Din 10 august şi până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea şi de a manipula opinia publică. Dorinţa de a veni la putere cu orice preţ este atât de mare, încât preşedintele şi Opoziţia dinamitează până şi credibilitatea ţării în afara ei. După această campanie de şubrezire a imaginii ţării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior. Tot în aceste zile s-au vehiculat “informaţii” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creşterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiţii, menţinerea creşterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis şi a partidelor de Opoziţie. Şi asta este explicaţia politică a evenimentelor care au loc în prezent", subliniază fostul ministru al Educaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite