Liviu Pop, discurs cu greşeli gramaticale la începutul anului şcolar. Ministrul Educaţiei, încurcat de cuvântul „copiii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a susţinut un discurs la începutul anului şcolar scris cu greşeli gramaticale, după cum arată imaginile filmate de Antena 3. Cuvântul „copiii“ era scris cu doar doi „i“. Când a fost pus să explice care este rolul celui de-al treilea „i“, lui Pop i s-a întrerupt brusc telefonul. Pentru eroare, ministrul a dat vina pe un funcţionar al ministerului.

Liviu Pop spune că nu el a scris greşit.  „E o greşeală pe care mi-o asum. Forma discursului meu este pusă pe blog. Un funcţionar din minister a greşit la transcriere, corectând anumite lucruri. E o greşeală pe care mi-o asum în numele funcţionarului din minister”, a spus ministrul Educaţiei. 

Întrebat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 ce reprezintă al treilea ”i” din ”copiii”, dacă este un articol hotarât sau articol nehotarât, Liviu Pop a răspuns: ”Vă las pe dumneavoastră să răspundeţi la această întrebare”.

Când moderatoarea l-a întrebat ce este al treilea „i“ din punct de vedere gramatical, a căzut brusc legătura telefonică.

Moderator: Al treilea „i“ ce este?
Liviu Pop: În ce sens?
Moderator: Din punct de vedere gramatical.
Liviu Pop: Alo?!

În şedinţa de Guvern din urmă cu trei săptămâni, Liviu Pop a reuşit performanţa de a face trei greşeli gramaticale în doar nouă secunde. 

1. Programele trebuiesc / CORECT - TREBUIE
2. ,,PLANURILE-CADRU VA FI MODIFICAT" / CORECT - PLANURILE-CADRU VOR FI MODIFICATE
3. ,,VA FI MODIFICAT ŞI PLANUL, ŞI PROGRAMUL" / CORECT - VOR FI MODIFICATE ŞI PLANUL, ŞI PROGRAMUL.

În prima zi a anului şcolar, deputatul PSD de Maramureş Călin Matei le-a transmis elevilor un mesaj plin de greşeli gramaticale, în care le spune că nici lui nu i-a fost dragă şcoala, dar că nu a avut ce face şi îi îndeamnă: „Pune-ţi mâna pe carte!“.

„Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacanţa, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi in budă! Succes!". Ulterior, el şi-a editat mesajul şi a scris corect "Puneţi mâna pe carte".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite