Liviu Pop, despre studiile lui Nicolicea: Nu cred că este un handicap dacă ai făcut studiile la distanţă. Avem mulţi medici, ingineri care au făcut asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop FOTO Marian Iliescu
Liviu Pop FOTO Marian Iliescu

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, consideră că, în ce priveşte situaţia lui Eugen Nicolicea, propunerea PSD la ministrul Justiţiei, nu este o problemă că acesta a studiat Dreptul la distanţă. De asemenea, Pop afirmă că trebuie analizate faptele şi „să nu ne uităm în dulapul cu cadavre să vedem ce are fiecare în spate”.

Întrebat ce anume îl recomandă pe Eugen Nicolicea în fotoliul de ministru al Justiţiei, Liviu Pop a explicat într-un interviu pentru RFI că nu vrea să facă o analiză a miniştrilor cu „ce-i recomandă şi ce nu”, şi că mai important este respectarea programului de guvernare PSD. Totodată, Pop a motivat că are încredere în propunerile partidului şi că n-ar trebui să „ne uităm în dulapul cu cadavre să vedem ce are fiecare în spate, ce-l recomandă, cât de frumos este, cât de înalt, cât de slab, cât de bine vorbeşte”.

„Avem şi medici care au studiat la distanţă“

În ce privesc criticile că lipsesc informaţii din CV-ul lui Nicolicea şi că acesta a făcut Dreptul la distanţă, social-democratul nu crede că reprezintă o problemă.

„Nu văd o problemă legată de studii. Avem foarte mulţi medici, ingineri, care au făcut studii la distanţă. Nu cred că este un handicap în România, dacă cineva a făcut studii la distanţă, este mai deştept sau mai puţin deştept decât unul care a făcut studii la zi”, a declarat Liviu Pop.

Senatorul a vorbit şi despre răspunsul lui Klaus iohannis în privinţa remanierii Guvernului Dăncilă, precizând că preşedintele ar trebui vină astăzi o reacţie.

„Din punctul meu de vedere, preşedintele statului ar fi trebuit vineri să dea acest răspuns, nu să întârzie nepermis de mult o decizie care într-adevăr în conformitate cu Constituţia nu pune un termen preşedintelui. Dar dacă aveam un preşedinte interesat de soarta acestei ţări, în momentul în care se face o propunere din partea coaliţiei de guvernare, absolut normal trebuie să spui da, sunt de acord sau dacă nu sunt de acord, de ce nu sunt de acord. Nedând acest răspuns vineri, eu mă aştept ca astăzi să fie ultimul termen. Dacă nu, mâine prin procedură parlamentară se poate rezolva această problemă (...). Dacă moftul preşedintelui continuă pe acest subiect al blocării activităţii Guvernului, vom clarifica acest moft în Parlament, conform Constituţiei, pentru că până la urmă votul poporului contează”, a mai declarat Liviu Pop.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite