Liviu Nicolae Dragnea - omul nimicului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu multe va trebui să se obişnuiască de acum încolo preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. De multe surprize neplăcute va avea parte dl. Dragnea cu ocazia vizitelor sale cu caracter electoral în judeţele patriei.

Vremurile idilice din anul 2016, atunci când dl. Dragnea îşi putea debita în voie minciunile servite pe post de promisiuni electorale, sunt demult apuse. Vor fi tot mai mulţi românii care îi vor întrerupe discursurile pe cât de avântate pe atât de necinstite şi de neadevărate, în primul rând pentru că nu toată România este Craiova, tărâmul roşu unde încă taie şi spânzură PSD, Lia Olguţa Vasilescu şi prinţul consort Claudiu Manda. În al doilea rând fiindcă românii au început să înţeleagă şi să simtă pe pielea lor crunta realitate. Degeaba le-au mărit PSD şi Dragnea pensiile şi salariile cu bani luaţi pe datorie, o datorie contractată cu dobânzi din ce în ce mai înrobitoare, degeaba au mai mulţi bani fie în buzunare, fie în carduri, preţurile din pieţe şi magazine au luat-o razna.

Dacă mâncarea săracului, cartoful, a ajuns să coste şi 4, şi 5 lei kilogramul, adică aproape mai mult decât dublu faţă de cât costa anul trecut, atunci mai mult ca sigur că ceva nu e tocmai bine şi fără îndoială că au dreptate economiştii care avertizează că ţara se îndreaptă către dezastru. Aşa că poate el, dl. Liviu Nicolae Dragnea să îşi întărească echipa de bodyguarzi, poate să le ceară conducerilor PSD de prin judeţe să îi pregătească mai bine, mai riguros, cu atenţie mărită vizitele, să îi filtreze cu mult mai mare vigilenţă revoluţionară pe cetăţenii ce iau parte la mitinguri, poate să îi ceară ministresei Carmen Dan să îi supună şi mai mult Jandarmeria. Este de domeniul evidenţei că, în pofida “întăririi disciplinei” se vor înmulţi românii ce îi vor striga în faţă preşedintelui PSD că el şi partidul lui nu au făcut, de fapt, nimic din ianuarie 2017, de când au preluat guvernarea. Că promisiunile lor au fost deşarte. Şi că a venit vremea dezvrăjirii.

Entuziasmelor comandate inşilor mai balaoacheşi care au reprezentat grosul celor prezenţi la mitingul de săptămâna trecută de la Craiova le-a dat replica strigătul acuzator al cetăţeanului din judeţul Suceava. Pe care degeaba l-a jignit în cel mai nevolnic, mai jalnic chip laşul, furul, mincinosul Dragnea. Realitatea nu poate fi distorsionată la infinit. Iar de lucrul acesta se va convinge tot mai aprig în zilele, săptămânile, lunile ce vin dl. Liviu Nicolae Dragnea.

Poţi ca, folosindu-te de oameni- scule de non- valoarea morală a unui Tudorel Toader să intimidezi justiţia. Să îţi amâni la infinit, sau măcar până în momentul prescripţiei infracţiunilor, termenele de judecată. Poţi să te joci cu componenţa completurilor. Poţi să faci una cu pământul DNA-ul care, după demiterea din fruntea respectivei instituţii a doamnei Laura Codruţa Kὄvesi, a început să fie din ce în ce mai mult o instituţie decorativă şi să semene tot mai puternic cu PNA-ul din vremea Rodicăi Stănoiu şi a fostului lui şef, procurorul Amariei. Poţi să îţi subordonezi toate instituţiile de presă finanţate de Stat, începând cu Radio România, acolo unde o troică jalnică alcătuită din Georgică Severin, Dan Preda şi Nicu Popescu veghează ca Dragnea să fie prezentat drept salvatorul României, iar ştirile să fie cenzurate ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, şi încheind cu Televiziunea Română, compromisă de emisiunea România 9 a lui Ionuţ Cristache şi de un pdg de calibrul moral şi intelectual incalificabil al Doinei Gradea. Poţi să cumperi, folosind banii contribuabilor, condeiul, mintea şi sufletul unor jurnalişti fără coloană vertebrală precum Cristoiu, Chirieac, Sorin Roşca Stănescu, poţi să închei alianţe mizere cu televiziuni de genul Antena 3 sau România tv. Numai că nu poţi minţi la infinit pe toată lumea. Adevărul acesta l-a simţit pe pielea lui Ceauşescu în vremea Revoluţiei din decembrie.

Din ceea ce s-a întâmplat atunci, Dragnea nu a învăţat nimic.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite