Liviu Dragnea, pentru noi, este Ceauşescu doi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt din ce în ce mai vizibile asemănările dintre Liviu Dragnea şi Ceauşescu. Dar şi câteva deosebiri majore. Dragnea este încolţit din toate părţile, în principal de către instituţii din justiţie,  dar se vede în continuare  liderul providenţial care va aduce României bunăstare şi progres. Iată ce declara Dragnea de 1 Decembrie: „Sunt din păcate unii care confundă parteneriatele cu slugărnicia”.

Dar cine vorbeşte de slugărnicie? Cel care a dat 1 milion de dolari (conform lui Victor Ponta), a stat înghesuit ore bune într-un restaurant, doar pentru a da mâna cu Donald Trump. Ei bine, aici se deosebeşte Dragnea de Ceauşescu. Dincolo de aranjamente de natură economică, Ceauşescu n-ar fi stat la „coadă” să dea mâna cu vreun lider al lumii.

Într-un mesaj pe facebook, de Ziua Naţională a României, Dragnea a scris:

„România trebuie să aibă un ideal, idealul unei ţări suverane şi prospere, respectate în lume”. 

Tot aşa spunea şi Ceauşescu, poate mai lung. „Suveranitatea, independenţa şi integritatea României, ne vor duce pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi prosperitate”.

Liviu Dragnea nu poate înţelege că respectul în lume se capătă cu o democraţie autentică, în care să fie respectate statul de drept, independenţa justiţiei, să fie ascultaţi specialiştii şi opinia publică, pentru că nu pot fi  3-4 oameni deţinătorii adevărului absolut. Asta credea Ceauşescu, şi a sfârşit-o prost.

Altă declaraţie marca Liviu Dragnea: „Este important pentru fiecare român, pentru popor să nu uităm că avem o obligaţie pentru înaintaşi, pentru români, ca această ţara să fie mândră, dezvoltată şi să fim suverani, să nu uităm că România este a noastră şi trebuie să rămână a noastră”

Exact ca Ceauşescu. România să rămână a noastră. Dar cine ne-o ia? Mă mir că n-a precizat cine jinduieşte la România: imperialismul american muribund şi în stare de putrefacţie!   Cel puţin ştiam şi noi cine este duşmanul României, cel care vrea să ni-o ia!

Liderul PSD, Liviu Dragnea,  a invocat şi  legitimitatea pe care o are partidul aflat la guvernare, dată de votul poporului şi le-a transmis colegilor săi de partid să nu uite că ei au câştigat alegerile şi trebuie să ducă la capăt promisiunile din programul de guvernare, „indiferent de piedicile care au devenit din ce în ce mai vizibile”

La fel credea şi Ceauşescu, doar că el era „votat” de 99% din electorat. Dragnea a primit 18% din voturile electoratului, şi împreună cu ALDE abia se ridică la 20%. Cu această „performanţă” electorală, Dragnea pretinde ca el împreună cu alţi 3-4 oameni (Vâlcov, Vasilescu, Tudose), să decidă soarta a 22 de milioane de români. Că are legitimitate să facă ce doreşte cu România, împotriva chiar a opiniei publice majoritare, a specialiştilor, a instituţiilor statului, şi împotriva tratatelor pe care România le-a semnat la intrarea în NATO şi UE. Cu propria mână, fără să fie obligată de cineva. Când semnezi ceva, dacă eşti om serios, îţi respecţi propria semnătura.

În bugetul pentru 2018, se prevede la venituri 31,7% din PIB, deşi acum câteva zile documentul Ministerului Finanţelor Publice ne spunea că pe 10 luni din 2017 gradul de colectare la bugetul de stat a fost de 24,7% din PIB. Doar şi din acest mic exemplu se vede că nu putem avea încredere în minţile „luminate” ale dnilor Dragnea, Vâlcov, Tudose şi compania.

N-a obţinut voturi Dragnea pentru eliminarea independenţei justiţiei, numai pentru că are el probleme în trei dosare grele, asta după ce a şi suferit o condamnare definitivă. Ori asta doreşte să facă, după cum îl dă de gol tovarăşul său Codrin Ştefănescu: 

E poziţia oficială a PSD. E anunţul public, e poziţia asumată de Liviu Dragnea, Bădălău şi toţi ceilalţi. Până pe 21 decembrie, pachetul va fi trimis la Cotroceni. Vom merge până la capăt. În legea răspunderii magistraţilor, termenul ”statul are dreptul” va fi înlocuit cu ”statul are obligaţia”. Săptămâna viitoare, la Senat, va fi făcută schimbarea. Nu negociem nimic. În fiecare secundă a vieţii lor, îşi vând ţara. Calcă în picioare destine. Şi lor le transmitem asta: mergem până la capăt. Şi luna asta va fi capătul. Puteţi să vă daţi de pământ, să mutaţi Carpaţii în locul Deltei. Nu vine nimeni niciun meci. Nu negociem cu nimeni. Cu ăştia nu putem negocia nimic. Ăştia creaţi de Traian Băsescu, ăştia care au distrus ţara, vor răspunde în faţa legii de o să se prăbuşească presa internaţională. După aceste legi se vor da în vileag unii pe alţii.”

Cel puţin Codrin Ştefănescu moşteneşte limbajul lui Vadim Tudor, care nici el nu era prea departe de Ceauşescu.

Să discuţi acum, în era globalizării, când România îşi asigură securitatea cu umbrela NATO, când are nenumărate avantaje din partea apartenenţei la UE, că cineva vrea să-ţi „fure” ţara, pe care trebuie s-o apărăm, să rămână a noastră, este o reîntoarcere la anii 70-80, în care şef era Ceauşescu.

Cel puţin avocata lui Dragnea nu se sfieşte să spună lucrurilor pe nume, cu privire la dosarul Tel Drum: „Astăzi, am avut surprinderea să observăm 240 de volume, care reprezintă lucrări obscure. Ele au fost făcute cu încălcarea imunităţii şi privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia să se bucure”.

„Privilegii” de care Dragnea trebuia să se bucure. Nici Ceauşescu nu îndrăznea să spună pe faţă de privilegii, deşi se bucura de ele cu vârf şi îndesat.

În concluzie

Prin ultimele declaraţii, Liviu Dragnea demonstrează că nu este prea departe de Ceauşescu şi Vadim Tudor în gândirea politică. Idei puţine şi proaste, din care rezultă că poate conduce o ţară ca un dictator, fără să ţină cont de opinia publică, de specialişti, de presa independentă. Nu pricepe că în democraţia participativă, etapa superioară a democraţiei, în care se găseşte şi România (ghinionul lui!),  nu este loc pentru astfel de idei şi atitudini. Nu pricepe  că populaţia nu va accepta nici ştirbirea independenţei justiţiei, nici suspendarea preşedintelui, nici încălcarea tratatelor la care România este parte. Nu înţelege şi pace, cu atât mai rău pentru el. Când va înţelege, va fi prea târziu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite