PSD se vede deja la guvernare. Liviu Dragnea a prezentat proiectul de buget pe 2017. Ce ministere primesc mai mulţi bani şi de unde vrea să taie PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat proiectul de buget al PSD pentru viitorul an. Prin această mişcare politică social-democraţii anunţă, practic, ultimele pregătiri pentru venirea la guvernare.

Principalele declaraţii ale lui Liviu Dragnea:

Vreau să prezint proiectul de buget pentr a le arăta că progamul nostru poate fi pus în practic. Cum trasferăm creşterea economică în buZunarele românilor. Avem trei direcţii ale bugetului pe 2017: creşterea veniturilor populaţiei, investiţii masive şi reducerea taxelor. Domenii prioritare unde creştem alocările: salarii şi pensii în Sănătate, Educaţie, Transporturi, Agricultură şi Apărare.

Instituţii unde reducem cheltuielile: Parlament, reducere de 20%, Guvern, reducem peste 60 de milioane de lei la Secretariat, Ministerul de Finanţe, Ministerul Energiei şi Ministerul Comunicaţiilor. Este vorba de reducerea cheltuielilor de funcţionare.

PIB: 815,2 mld. lei, creştere economică: 5,5%, Deficit bugetar: 2,7% din PIB.

Repartizarea pe ministere. Sănătatea şi Educaţia vor primi cel mai mult. Sănătatea, cu 5.410 milioane lei mai mult. Educaţia, cu 5.349 milioane lei. Ministerul Apărării, cu 4.815 lmilioane lei mai mult. Ministerul Agrculturii, cu 3.290 milioane lei mai mult. Ministerul Dezvoltării, cu 3.956 milioane lei, Ministerul Mediului, 513 milioane lei.

În ceea ce priveşte calendarul de prezentare a bugetului, va fi în maximum zece zile de la învestirea Guvernul. Într-o măsură totală (n.r. a pune în practică proiectul de buget). În ceea ce priveşte neanunţarea unui premier, am fost preocupaţi să prezentăm ceea ce facem pentru români.

Proiectul de Buget al PSD 2017

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite