Liviu Dragnea îl susţine pe Victor Ponta la preşedinţia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminică, la emisiunea „Punctul de Întâlnire“ de la Antena 3, că îl susţine pe Victor Ponta pentru conducerea partidului. Dragnea a mai spus că el nu va mai candida în congres la şefia PSD.

Liviu Dragnea a fost întrebat de Radu Tudor, duminică, dacă va mai candida în tandem cu Sebastian Ghiţă pentru funţia de preşedinte PSD, în condiţiile în care Victor Ponta nu a câştigat alegerile prezidenţiale, scrie Antena 3

"Îl susţin pe Victor Ponta la preşedinţia PSD, dacă vom avea congres", a răspuns acesta.

Întrebat dacă există şanse ca premierul să nu mai primească votul de încredere al membrilor de partid, în condiţiile unui congres organizat până la sfârşitul acestui an, Dragnea a spus că, în urma discuţiilor cu liderii de organizaţii, a ajuns la concluzia că se doreşte păstrarea echipei de conducere.

Cum explică Dragnea eşecul de la prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD a spus că pierderea alegerilor a fost cauzată de lipsa de comunicare a partidului cu electoratul tânăr şi a percepţiei că PSD-iştii sunt continuatorii comunismului. 

"A fost un pachet de stimuli emoţionali, care a generat o categorie importantă a populaţiei să vină la vot şi să voteze contra PSD. 

Sunt cauze mai vechi, sunt întrebări care au fost rostite de societate de-a lungul timpului la care nu am dat răspuns, din greşeală sau din aroganţă, sau superficialitate, am avut ezitări în partid de-a lungul anilor", a spus Dragnea la Antena 3.

"O temă importantă pe care noi nu am tratat-o cu seriozitate şi cu echilibru a fost: Suntem noi sau nu continuatorii comunismului? Pentru că ceea ce m-a mâhnit cel mai mult pe mine a fost acuzaţia de comunişti. Eu nu am fost membru de partid, Victor Ponta nu a fost membru PCR. Şi cu toate astea, noi am lăsat să se sedimenteze ideea că noi suntem comunişti. Ceea ce e total fals. Numai că nu e suficient să nu fii, este important să şi demonstrezi. A fost o categorie importantă de tineri care au venit să voteze împotriva noastră", a mai spus Liviu Dragnea.

El a mai spus că eşecul PSD la alegeri va duce la o reconstrucţie doctrinară, organizaţională şi de comunicare a partidului.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite