Liviu Dragnea şi-a pierdut minţile. Ce va face PSD? Va urma un nebun?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este exagerată afirmaţia din enunţ. Şeful unui parlament ales democratic, membru în UE şi NATO declară, sus şi tare, în faţa poporului: „în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea în proceduri normale, dezbateri şi promulgare”. Cu alte cuvinte, Dragnea desfiinţează parlamentul ca for legislativ şi-l înlocuieşte cu ce? Conducerea ţării prin decrete (OUG-uri), aşa cum se întâmplă în dictatură.

O altă dovadă a nebuniei lui Dragnea: nu realizează că România nu este o republică africană, că nu-şi poate pune planurile în acţiune având împotrivă populaţia, magistraţii, instituţiile de forţă, preşedinţia, presa independentă, partenerii străini. Nu poate fi un piroman care să dea foc la ţară, pentru a-şi salva pielea de puşcărie, fără ca ţara să reacţioneze. A avut precedentul OUG 13. N-a înţeles nimic din el?

Dragnea crede că cei 150.000 de oameni, aduşi cu biciul şi zăhărelul la Bucureşti, reprezintă voinţa poporului. Greşit, doar un nebun poate gândi aşa ceva. A uitat că PSD a luat doar 18% din voturi, când a păcălit vreo 3 milioane de cetăţeni că le va da lapte şi miere. Între timp s-au lămurit şi aceia că au fost păcăliţi.

Până şi dna Andronescu se arată oripilată: „Nu ştiu ce a vrut să spună domnul Dragnea, dar pe mine mă îngrijorează. Mă îngrijorează radicalizarea. Eu nu pot să fiu de acord cu legile aprobate prin OUG, e exact ceea ce criticăm noi acum, legile care au fost date, în trecut, prin OUG”.

Sunt curios ce cred ALDE, dl Tăriceanu, din această evoluţie. Şi-au pierdut şi ei minţile?

Cum putem ieşi din această situaţie cu costuri cât mai mici?

Conducerea PSD care, presupun, n-a înnebunit şi ea brusc, să realizeze la ce expune PSD populaţia şi ţara dacă urmează un nebun. Iar dacă a înnebunit şi conducerea, este posibil ca în eşaloanele inferioare să mai fie oameni raţionali care să înţeleagă încotro se îndreaptă ţară. PSD este format şi din oameni cinstiţi, raţionali. Merită să contribuie la incendierea ţării doar pentru ca şeful lor, Liviu Dragnea, să se salveze de puşcărie?

Iată consecinţele dacă se merge în continuare pe acest drum

  • Manifestaţii mamut, în ţară şi în Bucureşti. Dacă forţele de ordine reprimă în forţă manifestaţiile, se poate ajunge la morţi şi răniţi.
  • Magistraţii vor refuza să aplice OUG-urile emise la ordinul unui nebun. Nu-i poate nimeni condamna pentru asta.
  • Partenerii din UE şi NATO ne vor exclude, probabil, din aceste organizaţii. Sau, oricum, nu vom mai beneficia de fonduri nerambursabile, vitale pentru funcţionarea şi dezvoltarea ţării.
  • Se creează un blocaj instituţional fără precedent, dacă instituţiile de forţă, justiţia, preşedinţia, se află pe baricade opuse cu parlamentul, guvernul, CCR. Cine pierde? Populaţia, nivelul de trai, pentru că se va prăbuşi cursul de schimb şi vor exploda preţurile, inflaţia, ratele la credite.

Concluzie

Tot mai sper ca şefimea din PSD să-şi dea seama de consecinţele unui act sinucigaş, care să afecteze soarta a milioane de români. Iar lui Liviu Dragnea îi dau un sfat: când milioane de oameni îţi spun că eşti nebun, te duci la medic şi te tratezi, nu conduci o ţară.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite