Liviu Dragnea s-a întâlnit cu viitorul consilier pentru securitate al lui Donald Trump: „Am avut o discuţie informală foarte bună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima sa zi în SUA, preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate al preşedintelui american ales Donald Trump. Invitat de vicepreşedintele Comitetului de organizare, Elliott Broidy, Dragnea va participa la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al SUA a lui Donald Trump.

„Astăzi am avut o discuţie informală foarte bună cu domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate naţională în noua administraţie Trump. Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite şi despre faptul că securitatea naţională şi stabilitatea reprezintă doi factori esenţiali pentru dezvoltarea şi prosperitatea unei naţiuni. L-am asigurat că actualul guvern de la Bucureşti va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA faţă de România şi dorinţa noii administraţii americane de a dezvolta parteneriatul cu ţara noastră“, a scris preşedintele PSD Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook. 

Tot astăzi, Liviu Dragnea a luat parte la un mic dejun privat, găzduit de Flynn, laTrump Internaţional Hotel.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat în SUA, la ceremonia de inaugurare a mandatului de preşedinte a lui Donald Trump, al 45-lea preşedinte american. Invitaţia a fost trimisă de Elliott Broidy, vicepreşedintele comisiei prezidenţiale de inaugurare, şi vizează perioada 17-21 ianuarie. Este expus şi programul oficial din Washington DC, care culminează cu ceremonia propriu-zisă de învestire, vineri, 20 ianuarie

La ora locală 11.25 va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de către Donald Trump, iar seara, de la ora 19.00 va avea loc un dineu unde vor fi prezenţi liderul de la Casa Albă, dar şi vicepreşedintele Mike Spence. Alături de Liviu Dragnea, la eveniment va participa şi premierul Sorin Grindeanu.

Ce spune Administraţia Prezidenţială despre vizita lui Dragnea în SUA: „Nu reprezintă statul român“

„Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor preşedinţi, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegaţie străină, cu atât mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit şi cu ocazia învestirii Preşedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitaţia trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington“, se arată într-un comunicat remis de Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială susţine că Liviu Dragnea nu va reprezenta oficial România la ceremonie. 

„Delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii“,  precizează Preşedinţia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite