Liviu Dragnea s-a întâlnit cu directorul FMI pentru Europa: PSD va fi atent la măsurile Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a avut, vineri, o întâlnire cu directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen, oficialul Fondului afirmând, potrivit unui comunicat de presă al PSD, că România este într-un moment economic bun, însă Guvernul şi Parlamentul trebuie să aibă o abordare comună pentru a preveni sincope fiscale.

Potrivit comunicatului PSD, Poul Thomsen a afirmat că România "este într-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar dacă s-au luat măsuri de relaxare fiscală, concomitent cu aprobarea unor măsuri sociale, spre exemplu creşterea salariilor". Oficialul FMI a spus însă că Guvernul şi Parlamentul "au o responsabilitate şi pentru viitor, astfel încât este bine să aibă în vedere o abordare comună, pentru a preveni anumite sincope fiscale".

Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o creştere a veniturilor, un deficit care să nu depăşească 3% din PIB, se mai arată în comunicat.

În privinţa adoptării Bugetului de Stat pe 2016, atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi Poul Thomsen au căzut de acord că acesta trebuie să reflecte fotografia la zi a economiei actuale, dar şi ţinând cont de echilibrele macro-prudenţiale, "astfel încât orice posibilă încetinire a mersului economiei să ne găsească pregătiţi, cu o rezervă bugetară". "Aceasta ar fi necesară, pentru a nu se apela la măsuri care fie resimţite de populaţie", precizează sursa citată.

Pe de altă parte, Dragnea a transmis misiunii FMI că formaţiunea pe care o reprezină "acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale", iar PSD consideră prioritare reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat şi pregătirea lor pentru privatizare.

"Vom fi foarte atenţi în ce măsură actualul guvern va continua mecanismul de absorbţie a fondurilor europene, construit de noi, şi care a determinat o creştere substanţială a nivelului de absorbţie", a susţinut Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii cu delegaţia FMI, potrivit sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite