Liviu Dragnea a reuşit să-l impună pe Gabriel Petrea la şefia TSD. Înfrângere dură pentru Gabriela Podaşcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Petrea a fost viceprimar al Sectorului 6 FOTO Arhiva Adevărul
Gabriel Petrea a fost viceprimar al Sectorului 6 FOTO Arhiva Adevărul

Gabriel Petrea, fost viceprimar al Sectorului 6, a fost ales sâmbătă preşedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), după ce Andrei Tinu s-a retras din cursă şi a anunţat că îl susţine. Deputatul PSD Gabriela Podaşcă a fost cea care a pierdut bătălia şefia TSD.

UPDATE  Fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea, a fost ales, sâmbătă, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD cu 801 de voturi din cei 1.000 de delegaţi prezenţi la Congresul TSD.

"De acum încolo, la tineret, se va schimba sloganul, nu vom mai avea un preşedinte care ştie să ţină discursuri pentru că recunosc, nu mă pricep foarte bine, sunt inginer de profesie. Vom trece de la broşuri la fapte, vom trece de la vorbe dulci la rezultate. (…) Nu vreau să fiu nici şeful vostru, nici stăpânul vostru, vreau să fiu liderul vostru, colegul vostru, prietenul vostru şi, împreună, să facem o echipă care să conducă această generaţie spre victorie", a spus noul preşedinte al TSD în faţa delegaţilor social democraţi.

Dragnea a spus în cadrul Congresului TSD că a fost sunat de unii tineri din PSD pentru a primi permisiunea de a candida la alegerile de sâmbătă. "Le-am spus tuturor: uitaţi această mentalitate, oricine poate candida. Cel mai mare rău care se putea face era să spun că îl susţin pe X. Acum pot spune cu toată sinceritatea, vreau ca Gabi să fie preşedinte, unul dintre ei", a mai afirmat Dragnea referitor la faptul că în cursă au rămas Gabriela Podaşcă şi Gabriel Petrea. Cu toate astea, Dragnea l-a menţionat de mai multe ori pe Gabi Petrea în discursul său. Totodată, Dragnea a venit la Congres însoţit de Gabi Petrea.

UPDATE Andrei Tinu a anunţat că renunţă la candidatura lui şi îl susţine pe Gabriel Petrea.

„Rog organizaţiile să dea votul celui care a crescut în rândurile TSD. Voturile mele sper să meargă către Gabi Petrea”, a spus Tinu.

UPDATE Gabriela Podaşcă, unul dintre candidaţii pentru şefia TSD, a cerut delegaţilor din ţară să aibă curajul să voteze o femeie pentru această funcţie

„Au spus mulţi că sunt omul lui Victor Ponta. Victor Ponta m-a adus în politică. A fost cel mai bun preşedinte TSD. Liviu Dragnea este omul căruia i-am prezentat proiectul meu. Nu vreau să mă votaţi pentru că mă susţine cineva sau că sunt femeie, dar vreau să aveţi curajul sa votaţi o femeie”, a declarat Podaşcă.

UPDATE Mihai Sturzu, actualul lider TSD, a precizat că de la acest eveniment două persoane importante, Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu, cei doi fiind în trecut preşedinţi ai TSD.

„Doi oameni lipsesc astăzi de aici şi poate este şi vina noastră: Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu”, a spus Sturzu.

De asemenea, acesta a făcut şi o scurtă analiză a celor trei candidaţi.

„O să vă spun câteva despre fiecare candidat. Gabi Petrea este unul din primii zece oameni din TSD. Eu cred că Gabi Petrea merită să fie preşedinte TSD. Gabi Podaşcă, puţini muncesc în Parlament cum o face Gabi. Dacă există un om în Parlament care stă până a doua zi pentru a-şi termina treaba aceea este Gabi Podaşcă. Gabriela Podaşcă merită să fie membru TSD. Andrei Tinu. i-am spus că nu are şanse. El este unul dintre puţinii din această sală care sunt cadre universitare. Andrei Tinu ar fi un bun preşedinte TSD”, a spus actualul lider al TSD.

UPDATE Înainte de începerea congresului, Liviu Dragnea a declarat că cel care va fi ales sâmbătă preşedinte al TSD va ajunge lider de partid.

„Astăzi se va naşte un lider în partid. În mod natural aşa trebuie să se întâmple (ca preşedintele TSD să devină preşedinte PSD - n.r.)”, a spus Dragnea.

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă, fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea, şi vicepreşedintele TSD Andrei Tinu sunt cei trei aspiranţi la fotoliul deţinut în trecut de Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu.

Funcţia de preşedinte TSD a reprezentat o rampă de lansare pentru cei doi în politica mare. Victor Ponta a ajuns preşedinte PSD şi prim-ministru al României, iar Bănicioiu a fost ministru al Sănătăţii, reuşind, totodată, să-şi păstreze un loc de vicepreşedinte PSD la nivel central şi în mandatul lui Liviu Dragnea.

Al treilea candidat este vicepreşedintele PSD, Andrei Tinu,ultimul înscris în cursă, dar şi ultimul în sondajele social-democraţilor. Social-democraţii cred că va fi un scor strâns între Gabriel Petrea, fost viceprimar al Sectorului 6, şi deputatul Gabriela Podaşcă.

Actualul preşedinte al TSD, Mihai Sturzu, a fost impus de Victor Ponta în funcţia de preşedinte al TSD, în urma unui Congres în care a fost singurul candidat. La Congresul PSD care l-a validat pe Liviu Dragnea, unicul candidat, în funcţia de preşedinte al PSD a criticat lipsa competiţiei în partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite