Dragnea, după interviul Vioricăi Dăncilă din Adevărul: Doamna premier a ezitat, s-a gândit că nu avem majoritate. Eu nu mi-am permis să forţez un premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Liviu Dragnea susţine că premierul Viorica Dăncilă a ezitat să accepte restructurarea Guvernului pentru că i-a fost frică de faptul că PSD nu mai are majoritate în Parlament. „Noi i-am prezentat că nu sunt probleme. Eu nu mi-am permis să forţez un premier. Dacă simte teamă, dacă nu e foarte sigur, nu trebuie forţat“, a spus Dragnea, la Antena 3. Într-un interviu pentru Adevărul, Viorica Dăncilă refuză categoric ideea restructurării Guvernului.

Antena 3: Care este poziţia dumneavoastră despre referendum?


Liviu Dragnea: Şi eu, şi colegii mei, am avut poziţii publice exprimate. Am fost de acord cu temele, suntem de acord şi cu întrebările, care au o aprobare cvasi-unanimă. Scopul său e să ajute partidele care, speră el, îl vor ajuta la prezidenţiale. S-a mişcat repede: i-au trebuit doi ani să nască întrebările. Am o singură temere: trebuie să fim în primul rând de alegerile europarlamentare. Nici eu nu am fost niciodată de acord să se amnistieze faptele de corupţie.

Legat de întrebările la referendum. Cu o serie de alte infracţiuni ce facem ?


Dragnea: Aceste două întrebări nu au legătură cu o dezbatare serioasă în societate despre ce ai putea să interzici ca amnistiei şi graţiere. Ei nu au avut nici în 2016 şi nu vor avea nici acum un proiect pentru români. Iohannis, patru ani şi jumătate a făcut un mare nimic. Iohannis se dădea puternic anti-comunist, dar l-a ţinut în braţe pe Augustin Lazăr. Dacă nu putea să asigurăm pentru toţi deţinuţii politic pensiile la nivelul celui care i-a chinuit, măcar să le dublăm.

Aţi susţinut restructurarea Guvernului, nu remanierea.

Dragnea: Am susţinut, aproape toţi, cea mai eficentă procedură: remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii guvernului. Ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să schimbe propuneri de miniştri pentru că nu au ţinută. Doamna Oana Florea (refuzată de Iohannis la Fonduri Europene- n.r)  m-a întrebat: să mă îmbrac în roz? În fustă scurtă, să am o şană?

Doamna premier a ezitat să vină cu această procedură în Parlament. Probabil că s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme şi ar fi fost pentru Guvern în primul rând un mesaj de forţă foarte serios că nu stă la discuţie cu Iohannis.Eu nu mi-am permis să forţez un premier. Dacă simte teamă, dacă nu e foarte sigură, nu trebuie forţată, până la urmă poate să aibă dreptate. S-a dovedit ieri că a fost o majoritate foarte serioasă. Avem 20 - 30 de oameni în plus. Grupurile PSD sunt foarte stabile. Eu şi domnul Tăriceanu i-am spus că majoritatea este stabilă. Doamna premier e binevenită în Parlament.

Liderul PSD a scris, pe o planşă, măsurile luate de Guvern, punând în paralel atributele negative ale Opoziţiei: „Iohannis + PNL, USR, Pro România - minciună, ură, violenţă, gălăgie, manipulare, dezbinare, răutate, lipsă de patriotism, tăieri de salarii şi pensii”.

***

Într-un interviu pentru Adevărul, Viorica Dăncilă refuză categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea. Întrebată dacă e posibil să se răzgândească în perioada sărbătorilor, Viorica Dăncilă a răspuns: „Foarte puţin probabil“. Premierul pledează în continuare pentru remaniere.

Vezi şi: INTERVIU Viorica Dăncilă refuză restructurarea: Puţin probabil să mă răzgândesc. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2. Calea normală e remanierea

INTERVIU, partea a II-a. Viorica Dăncilă: Votez la referendum. Subiectul OUG pe Justiţie e închis. Nu sunt erou pentru că l-am contrazis pe Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite