Liviu Dragnea: Nu trebuie să uităm ziua de 11 septembrie 2001. Ar însemna că ne-am resemnat în faţa ameninţării teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe contul său de Facebook un mesaj referitor la ziua de 11 septembrie 2001, subliniind că uitarea acestei zile asta ar putea fi considerată „resemnarea în faţa ameninţării teroriste“.

„Astăzi se împlinesc 15 ani de la atentatele teroriste din Statele Unite de la World Trade Center şi de la Pentagon. O crimă împotriva umanităţii, un act odios împotriva civilizaţiei. Nu trebuie să uităm acea zi pentru că asta ar însemna că ne-am resemnat în faţa ameninţării teroriste. Trebuie să condamnăm cu aceeaşi forţă conceptul în sine de terorism. Trebuie să ne diversificăm instrumentele de apărare şi de securitate. Iar, dincolo de aceste mijloace de forţă, ar trebui poate ca în focarele generatoare de terorism să luptăm şi cu alte 'arme' cum ar fi educaţia, combaterea sărăciei sau promovarea toleranţei în faţa diversităţii", a scris Dragnea, pe contul său de Facebook. 

Statele Unite ale Americii marchează duminică 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, ocazie cu care preşedintele Barack Obama şi ministrul Apărării, Ashton Carter, vor lua parte la ceremonia de la Pentagon.

Patru zboruri au fost deturnate de comandouri ale reţelei teroriste Al-Qaeda pe 11 septembrie 2001. Două dintre ele - American Airlines Flight 11, plecat de la Boston către Los Angeles, şi United Airlines Flight 175, de asemenea plecat de la Boston către Los Angeles - au fost direcţionate de terorişti în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York; primul în Turnul de Nord iar al doilea în Turnul de Sud. Numărul mare de morţi (2.606) de la New York şi prăbuşirea celor două turnuri considerate un simbol al puterii americane au înspăimântat întreaga lume. Un al treilea zbor deturnat, United Airlines Flight 93, plecat de la Newark către San Francisco, nu şi-a atins ţinta. Avionul care asigura această cursă, un Boeing 757, s-a prăbuşit pe o câmpie din Shanksville, în Pennsylvania, în urma tentativei pasagerilor de a prelua controlul asupra aparatului de zbor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite