Liviu Dragnea: Nu o să fac cerere niciodată pentru nicio pensie specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nu va face cerere pentru pensia specială de care vor beneficia aleşi locali, în condiţiile în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman în perioada 2000-2012.

Întrebat de jurnalişti dacă are de gând să-şi depună o cerere pentru a beneficia de pensia specială care i se cuvine, Liviu Dragnea a negat că ar avea un asemenea gând. „Categoric nu! Nu o să fac cerere niciodată pentru nicio pensie specială sau indemnizaţie care să însemne de fapt o pensie specială. Nu o fac din principiu. În schimb poziţia mea este foarte clară aici: această lege este corectă pentru primari, este bună pentru primari. Din păcate primarii din România, aleşii locali din România, au foarte multe îngrădiri, o legislaţie care comportă foarte multe riscuri pentru ei, legislaţie neclară şi foarte puţine drepturi. Eu cred că în administraţia locală din România trebuie să apară multe schimbări, probleme la care noi lucrăm”, a declarat Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit News.ro 

Dragnea a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman trei mandate, în perioada 2000-2012. El a mai spus că înainte de terminarea mandatului de parlamentar va demisiona din Parlament pentru a nu beneficia nici de pensia specială acordată parlamentarilor. 

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care aleşii locali care au cel puţin un mandat dus la capăt beneficiază de pensii speciale, proiectul fiind adoptat de către plen cu 101 voturi „pentru“, unul împotrivă şi şase abţineri. Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite