Liviu Dragnea: N-am fost de acord cu excluderea din PSD a lui Victor Ponta pentru că sunt consecvent; îmi asum să fiu înjurat

Liviu Dragnea: N-am fost de acord cu excluderea din PSD a lui Victor Ponta pentru că sunt consecvent; îmi asum să fiu înjurat

Victor Ponta şi Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Sinaia, că nu a fost de acord cu excluderea din partid a lui Victor Ponta deoarece este „consecvent”, iar aceasta nu este „problema” social-democraţilor în acest moment, motiv pentru care îşi asumă el să fie „înjurat şi jignit”.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Chestionat de ce nu a fost de acord cu excluderea lui Victor Ponta din PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Pentru că sunt consecvent (...) Am spus de la început că nici nu am de gând să cer lucrul acesta, am şi rupt acea intenţie de demisie şi le-am spus şi colegilor mei că nu cred că asta e problema noastră acum. Îmi asum eu să fiu înjurat şi jignit. Nu vrem să introducem această problemă în dezbaterea partidului", a răspuns liderul PSD.

Dragnea a susţinut că şi în cazul lui Valeriu Zgonea a avut aceeaşi poziţie, dar acum şi-a impus autoritatea în partid şi nu le-a dat mână liberă colegilor să decidă în privinţa unei posibile excluderi a lui Ponta din formaţiune.

"Şi în cazul lui Valeriu Zgonea am avut aceeaşi poziţie. Numai că acum mi-am impus autoritatea. Atunci am ieşit din sală, am lăsat colegii, eu cerându-le să nu ajungem la excludere, pentru că eu greu susţin sau iniţiez excluderea unui membru de partid, indiferent care ar fi acela", a completat preşedintele PSD.

El a reiterat faptul că, atât excluderea din partid a lui Mircea Geoană, cât şi a lui Marian Vanghelie au fost nişte greşeli. "Am spus acum ceva timp că excluderea lui Mircea Geoană a fost o greşeală. Şi excluderea lui Marian Vanghelie a fost o greşeală. Când excluzi un membru de partid, pierzi un coleg. Trebuie să facă lucruri mult prea grave", a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a solicitat joi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, excluderea din partid a lui Victor Ponta, dar liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, nu a dorit să supună la vot această propunere, au declarat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

Potrivit surselor social-democrate, propunerea de excludere din partid a lui Victor Ponta a fost făcută în condiţiile în care atacurile lansate de fostul premier "nu îl vizau numai pe Liviu Dragnea, ci pe toţi membrii formaţiunii".

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat marţi, la Parlament, că nu este nevoie să îl excludă cineva din partid, în condiţiile în care el este dispus să îi mai trimită o dată demisia liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, pentru ”a nu intra în circul acesta”.

„Domnul Dragnea, când nu vrea să facă el ceva singur, ca şi cu ordonanţa 13, pune pe alţii. Nu e nevoie să mă excludă nimeni, îi mai scriu o dată demisia. Să nu intrăm în circul ăsta, pentru că nu este nevoie să pună pe cineva”, a afirmat Ponta, întrebat cum comentează declaraţa lui Liviu Dragnea potrivit căreia există oameni în PSD care cer excluderea sa din partid.
viewscnt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările