Liviu Dragnea: PSD-ul nu poate rămâne într-un Guvern care nu dă premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat, luni, la Antena 3, de la ora 21.30, pentru a comenta ultimele evenimente politice. Printre temele de discuţie s-au numărat susţinerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului sau moţiunea de cenzură depusă astăzi de PNL în Parlament.

Adevarul.ro vă prezintă principalele declaraţii:

Despre Guvernarea PSD şi moţiunea de cenzură

Este o presiune mediatică foarte mare pentru înlăturarea PSD de la guvernare. PNL-ul a depus o moţiune de cenzură. Ei cer să-l dăm jos pe Victor Ponta.

Discuţia pe care am ţinut-o în partid a fost strict politică. Am zis că PSD-ul nu va interfera cu Justiţia. Nu a existat nicio voce împotriva nerămânerii la guvernare.

Am avut şansa în acei ani să prezentăm publicului proiectele noastre şi am avut şansa pe o parte dintre acestea să le îndeplinim. Până la finele lui 2016, probabil vom termina proiectele asumate.

Nu cred că moţiunea PNL avaea şanse. PSD nu va vota moţiunea de cenzură, UNPR nu va vota moţiunea de cenzură, ALDE nu va vota moţiunea de cenzură.

Nu cred că un parlamentar PSD va vota moţiunea. Nu cred că un parlamentar PSD îşi va trăda principiile. 

Nu putem funcţiona pe sistem de şantaj. Eu nu cred că va face cineva aşa ceva. O guvernare nu poate fi menţinută în felul ăsta. 

Eu am avut o discuţie cu Ponta ieri şi am discutat subiectul ăsta. Ponta e decis să rămâna prim-ministru, în primul rând pentru a menţine stabilitatea guvernamentală. Celelalte partide vor să rămână la guvernare.

Despre retragerea ipotetică a lui Ponta

N-am de unde să ştiu (...) Dacă în situaţia nedorită, constituţonal, moral, Klaus Iohannis trebuie să cheme coaliţia actuală guvernamentală şi să întrebe de o posibilă variantă de premier. Pentru că există o majoritate.  

Despre UNPR şi Gabriel Oprea

Nu susţin un Guvern condus de Gabriel Oprea. PSD-ul nu poate rămâne într-un Guvern care nu dă prim-ministrul. Va fi foarte greu pentru PSD să fie într-un asemenea Guvern. 

Despre recursul de la Înalta Curte

Merg cu acelaşi sentiment cu care am mers şi în prima instanţă. Un sentment al nevinovăţiei. Ştiu că nu am cerut nimic ilegal la referendum. Nu am niciun fel de ezitare în a mă gândi că am greşit cu ceva. 

Fiecare om care merge într-un proces, la ce decizie se poate aştepta? La o decizie care să-i confirme nevinovăţia. 

Despre alegerile din 2016

Obiectivul? Vreau să câştigăm alegerile locale şi parlamentare.  

Încă nu avem soluţie (n.r. - pentru Primăria Capitalei). După ce s-a întâmplat cu Sorin Oprescu, competiţia politică pentru Primăria Capitalei s-a resetat complet. Fiecare partid a început să caute un candidat cu program concret. Noi, la ora asta, nu avem (n.r.-candidat). 

Despre o eventuală alianţă după alegeri cu „partidul lui Traian Băsescu”

Nicidecum. Nu voi accepta ca PSD vreodată să facă o alianţă cu partidul lui Traian Băsescu. 

Despre alegerile de la Primăria Cluj-Napoca

Pentru PSD în general Clujul este o rană sângerândă. Sunt mulţi vinovaţi. Rădăcina situaţiei actuale, în ceea ce ne priveşte, este undeva în perioada 2000-2004, poate mai mult 2004. În 2004 PSD ar fi putut câştiga alegerile locale la Cluj. Între primul tur şi turul doi nişte oameni „vizionari” au hotărât că nu Ioan Rus trebuie să câştige. Nu justifică nimic că de atunci PSD nu a reuşit să îşi structureze unul sau mai mulţi lideri serioşi, un mesaj serios, credibil.

Acolo există un om care dacă va fi convins să se alăture PSD ne-ar putea ajuta şi la Cluj şi în toată Transilvania.

O notă pentru prestaţia lui Victor Ponta ca premier: 9+

O notă pentru Guvern: 7+

O notă pentru preşedintele Iohannis: Nu pot să îi dau nicio notă. Dacă ar fi mai comunicativ ar fi mai bine pentru toată lumea.

O notă pentru felul în care PNL face opoziţie: din punctul de vedere al PSD, 10+. Nu reuşesc să facă sudura între PNL şi PDL.

O notă pentru partenerii de coaliţie: Din punct de vedere al susţinerii coaliţiei, 10+, fără ezitare. Nu s-a pus niciodată problema ca Guvernul să nu mai fie susţinut.

Despre şansele ca moţiunea de cenzură a PNL să treacă: Nule.

Despre şansele ca Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier: Foarte mici.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite