Liviu Dragnea, huiduit după discursul de la congresul Socialiştilor Europeni: „Afară cu corupţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragnea a fost huidut în timpul discursului despre echitate. FOTO: economica.ro
Dragnea a fost huidut în timpul discursului despre echitate. FOTO: economica.ro

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost invitat să vorbească la Congresul Socialiştilor Europeni (PES), de la Madrid, unde a avut o intervenţie în cadrul panelului legat de echitate în Europa.

Livu Dragnea a fost singurul invitat care nu a vorbit într-una din limbile de mare circulaţie, aşa cum au făcut majoritatea invitaţilor, arată o corespondenţă pentru Libertatea.

Cei mai mulţi au ales să vorbească în engleză, indiferent de ţara de origine. Un alt invitat a mai vorbit în franceză, iar un altul în spaniolă. 

„Voi începe să vorbesc în limba mea, pentru ca oamenii din ţara mea să înţeleagă”, a explicat el în faţa delegaţilor. Liderii PES nu au ascultat traducerea „Suntem după 15 ani de dominaţie a Dreptei care a distrus valori, speranţe şi destine. Trebuie să le spunem tuturor cum Dreapta a distrus Europa”, şi-a început Dragnea discursul în română. 

Ulterior, acesta a făcut referire la situaţia din România, dar şi la „realizările” PSD din ultima perioadă. „Salariul a crescut, pensiile au crescut. Am arătat că un guvern social-democrat poate face lucruri bune. PSD în România va câştiga alegerile”, a susţinut Dragnea la Madrid.

 În ultima parte a discursului, liderul social-democrat „a chemat” la luptă şi la unitate toate partidele socialiste din Europa. „Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei. Dreapta ne vrea divizaţi!”. 

În tot acest timp, foarte puţini dintre cei din sală şi-au pus căştile pentru a asculta traducerea. Nici chiar candidatul PES la şefia Comisiei Europene, Frans Timmermans, nu a ascultat. Nu avea căştile la urechi, iar la un moment dat a fost atent mai degrabă la telefon. 

   

Liviu Dragnea, apostrofat

La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite