Liviu Dragnea: Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Sunt şi acum judecători cărora le e frică de SRI, de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi seară, că se petrec în interiorul DNA „abuzuri mai mari decât înainte”, el susţinând că procurorii anticorupţie „ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii”, cu avocaţii de faţă.

Liviu Dragnea a afirmat, la Antena 3, că procurorii DNA fac abuzuri "mai mari decât înainte".

„Este un proces care se apropie de apogeu, apogeu înţelegând lipsa oricărei limite, a oricărei reţineri din partea sistemului de a face orice. Vreau să vă spun că acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Înainte se mai fereau de avocaţi. Acum, cu avocaţii de faţă, urlă, ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii. Nu le mai pasă de avocaţi, pentru că ei merg pe ideea la câte am făcut, nu mai contează ce mai facem. Poate ducând la extrem acest tip de acţiune, poate scăpăm şi poate blocăm finalizarea acestui proces pe care l-am început cu toţii (..) şi pe care sperăm ca în anul 2019 să-l finalizăm", a spus Dragnea.

El a adăugat că speră ca 2019 să fie „anul adevărului".

„Eu sper ca 2019 să fie anul adevărului, aşa mi-am pus eu în obiectiv. Sunt mii, cred, sau sute, habar n-am, de oameni condamnaţi nelegal şi cu toate astea presa cu epoleţi, haştagiştii de pe site-uri ţipă, ne înjură, dar cum să punem sub semnul întrebării aşa ceva", a spus Dragnea.

Sunt şi acum judecători cărora le e frică de SRI, de DNA

Liviu Dragnea, a mai adăugat că speranţa ca sistemul de justiţie „să devină unul sănătos" nu poate fi mai devreme de 2024. „Şi acuma cred că sunt judecători cărora în continuare le este frică de SRI, în continuare le este frică de DNA, cu toate că nu mai sunt anchetaţi de DNA, ar trebui să fie anchetaţi de secţia specială pe care au încercat şi încearcă în continuare să o blocheze cu disperare", susţine Dragnea.

„Ca funcţionare a sistemului, vorbim de sistemul de justiţie, speranţa ca el să devină un sistem sănătos, în opinia mea, nu poate fi mai devreme de 2024. Adică de-abia de anul viitor, patru-cinci ani de zile să înceapă să se reformuleze, să înceapă să gândească altfel să înceapă să perceapă în fiecare dimineaţă când se vor trezi acasă că nu mai e cine să-i şantajeze, nu mai are cine să-i preseze, nu le bate nimeni în uşă: vezi trebuie să dai sentinţa aia sau aialaltă, nu le mai arată nimeni vreo poză, vreun dosar, pentru că nu va mai fi sistemul ăsta. Şi acuma cred  că sunt judecători cărora în continuare le este frică de SRI, în continuare le este frică de DNA, cu toate că nu mai sunt anchetaţi de DNA, ar trebui să fie anchetaţi de secţia specială pe care au încercat şi încearcă în continuare să o blocheze cu disperare", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Întrebat care este, în opinia sa, rolul pe care îl are preşedintele Klaus Iohannis în contextul actual în ceea ce priveşte sistemul de justiţie, Dragnea l-a catalogat pe Iohannis drept "un instrument".

„El este un instrument, el are un singur obiectiv principal: să mai ia un mandat de preşedinte", a spus Dragnea adăugând că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu va reuşi să obţină al doilea mandat la Cotroceni. 

„Nu a făcut nimic până acuma. Românii nu-s proşti. Pe români, până acuma, nu au reuşit să-i păcălească foarte, foarte mulţi. Cred că Iohannis nu are capacitatea să-i păcălească şi e şi rolul nostru aici, important", a spus Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că ambasadorul român în SUA, George Maior, "este parte din acest angrenaj, s-a predat la Iohannis, s-a predat domnului Hellvig", iar despre fostul şef din SRI Florian Coldea, Liviu Dragnea a susţinut că "în continuare are contacte cu judecători de la Înalta Curte, în continuare acolo mai transmite nişte sugestii că, vezi Doamne, ăia ar vrea ca ăla să fie condamnat, că ăilalţi ar vrea ca şi ăla să fie condamnat".

Întrebat când va fi remediată situaţia la care face referire, Dragnea a răspuns: „Eu cred că în momentul în care acea secţie de investigare a magistraţilor va funcţiona la capacitate, (...) când vor avea ce le trebuie, că n-aveau nimic, nici telefon, nici ce le trebuie", în acest context el susţinând că a aflat că procurorii care lucrează la recent înfiinţata secţie de anchetare a magistraţilor nu au telefoane, iar când au avut de discutat la Guvern reprezentanţii instituţiei s-au deplasat cu taxiul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite