Liviu Dragnea, despre presupusa sponsorizare a campaniei lui Băsescu: Acuzaţii prosteşti, este exclus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, că acuzaţiile privind finanţarea campaniei fostului preşedinte Traian Băsescu sunt „prosteşti“, făcute de un „infractor care umblă în libertate“, adăugând că aşa ceva „este exclus“.

Liviu Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută Poiana Stampei, în judeţul Suceava, că aceste acuzaţii nu pot fi crezute ”de niciun om normal din ţara asta”, care ştie relaţiile sale cu Traian Băsescu şi care nu a uitat totuşi implicarea sa în referendumul de demitere a fostului preşedinte.

Dragnea a declarat că miercuri seară, la un post de televiziune, i-au fost aduse acuzaţii din partea unui om ”cu mari probleme”, de care chiar îi pare rău şi care este cunoscut în Alexandria.

”Răul de fapt nu l-a făcut el, ci cel care l-a folosit”, a afirmat Dragnea, referindu-se la declaraţiile făcute de Romică Părpălea, denunţătorul său în dosarul ”Fraudă la Referendum”, la Realitatea TV.

Ulterior, Dragnea s-a referit şi la afirmaţiile făcute joi seară, la acelaşi post de televiziune, de fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu pe care l-a numit ”un infractor care umblă în libertate”.

”Se pare că are tot felul de probleme”, a spus Dragnea, care a adăugat că oamenii din Teleorman ”nu dau doi bani pe el”, pentru că îl cunosc foarte bine.

”Întrebarea care e nu este de ce a apărut la televizor, pentru că ştim cu toţii de ce a apărut, ci de ce umblă în libertate”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea a exclus o finanţare a campaniei electorale a lui Traian Băsescu, în 2009.

”În rest ce naiba să comentez eu şi să răspund la acest fel de acuzaţii prosteşti, să finanţez eu campania lui Traian Băsescu. Este exclus aşa ceva”, a precizat Liviu Dragnea.

Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, fost lider al filialei judeţene a PSD, a susţinut, joi seară, la Realitatea TV, că Liviu Dragnea ”a sifonat peste un miliard de euro în firma Teldrum, pe care a privatizat-o”. El a mai spus că ştie de la Liviu Dragnea că acesta a sponsorizat, cu bani de la Teldrum, campania electorală a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a comentat, vineri, la sediul PMP, afirmaţiile fostului prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, spunând că Liviu Dragnea este ”un mare mincinos”, un ”om pe care trebuie să-l ţii departe”.

”Ce vă pot garanta este că Niţulescu este un om serios, un om la care nu am constatat să fi minţit. Am înţeles că Niţulescu a primit această informaţie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca să se pună bine cu Niţulescu, care era prefect la acea oră, a zis şi o minciună, că mi-a finanţat campania (din anul 2009 - n.r.)”, a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că i-a sunat atât pe trezorierul fostului PDL, cât şi pe Vasile Blaga, care au infirmat categoric existenţa unei sponsorizări a lui Liviu Dragnea pentru campania sa electorală. De asemenea, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Liviu Dragnea, afirmând că ”dacă ar avea partidul pe mână l-ar vinde ca să-i fie lui bine”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite