Liviu Dragnea, despre plagiatul lui Ponta: Este o vânătoare politică. Ministrul Educaţiei a fost demis pentru că nu a vrut să participe la acest circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Victor Ponta sunt rivali în partid, dar au, totuşi, un rival comun: Dacian Cioloş
Liviu Dragnea şi Victor Ponta sunt rivali în partid, dar au, totuşi, un rival comun: Dacian Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că decizia CNATDCU, conform căreia Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, este o ”vânătoare politică” la care şi-a adus contribuţia actualul Guvern tehnocrat, care ar fi creat special alte structuri pentru a demonstra plagiatul fostului premier.

Pentru a lovi în premierul Dacian Cioloş, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trece de partea lui Victor Ponta, rivalul său din partid.  ”Eu nu cred în această poveste cu plagiatul în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta. Au fost instituţii, comisii, care au spus, la un moment dat, că nu este plagiat. Brusc, după ce a venit guvernul tehnocrat, unul din obiectivele majore ale acestuia, pentru că a rezolvat cu agricultura, cu fondurile europene, cu dezvoltarea economică, a fost să constituie alte structuri care să demonstreze că Victor Ponta a plagiat. Ministrul Educaţiei a fost demis pentru că nu a vrut să participe la acest circ. Victor Ponta am înţeles că a contestat sau urmează să conteste în instanţă şi aşteptăm hotărârea magistraţilor. Eu cred că cea mai mare parte dintre români înţeleg că nu are nicio legătură cu analiza în sine a lucrării, ci este pur şi simplu o vânătoare politică”, a declarat Liviu Dragnea, la Vaslui, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv a partidului, la care au participat toţi liderii de filiale judeţene, precum şi conducerea centrală a PSD.

În 30 iunie, CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia a fost luată cu 34 de voturi “pentru” şi o abţinere, în prima şedinţă a noului Consiliu General al CNATDCU. Victor Ponta a contestat decizia în 15 iulie, astfel că lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată la CNATDCU.

Fostul premier a rămas cu verdictul de plagiat, după ce contestaţia acestuia a fost respinsă, miercuri, 27 iulie, de către Consiliului General al CNATDCU.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite