Liviu Dragnea, despre ordonanţa graţierii: N-am înţeles nici eu foarte mult ce vrea Guvernul să facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale sunt responsabilitatea premierului şi a ministrului Justiţiei Guvernului, cu care nu a discutat despre acest subiect.

„În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru“, a spus preşedintele PSD Liviu Dragnea, pentru Digi 24. 

Forma finală a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon“. Anca Spiridon este director general la Cancelaria preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Informaţia a fost difuzată iniţial de cursdeguvernare.ro, citată de news.ro, care scrie că metadatele proiectului de OUG pentru graţiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiţiei, au drept autor “anca.spiridon” şi că semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaţilor.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, a declarat joi pentru Realitatea TV că ministerul va anunţa luni poziţia privind proiectele de ordonanţe de urgenţă de graţiere şi de modificare a Codului Penal, aspru criticate de magistraţi, societatea civilă şi partenerii României. El a subliniat că plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronunţat doar pe urgenţă, când a dat avizul negativ, nu şi pe conţinut şi oportunitate.

Ministerul Justiţiei anunţă că va organiza, în 30 ianuarie, o dezbatere publică privind proiectele de ordonanţă de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea codurilor penale, înscrierea participanţilor urmând să se facă până vineri, în limita capacităţii de 50 de locuri a sălii unde va avea loc dezbaterea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite