Liviu Dragnea: Dacă Cioloş se înscrie într-un partid, trebuie să-şi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că premierul Dacian Cioloş trebuie să-şi dea demisia în situaţia în care se va îscrie într-un partid politic pentru că, altfel, şi-ar încălca promisiunile făcute la începutul mandatului.

„Dacă domnul Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic, trebuie să-şi dea demisia, pentru că ar însemna că, dacă face acest lucru, este un mincinos, pentru că a spus la învestitură şi înainte de învestitura din Parlament că nu se va înscrie în niciun partid politic şi nu va participa la alegeri”, a declarat Dragnea.

Şeful PSD spune că Cioloş se află deja în campanie electorală. „Se pare că de o perioadă de timp domnul Cioloş se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situaţii să fie o campanie electorală făcută pe bani publici. S-ar putea. Dar este o campanie electorală făţişă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al guvernului într-un partid politic, trebuie să-şi dea demisia din guvern”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, în opinia sa, ar fi bine ca Dacian Cioloş să continue proiectele după alegerile parlamentare, subliniind însă că, pentru acest lucru, e necesar ca de acum să îşi declare adeziunea sau măcar simpatia pentru partidul cu care doreşte să continue proiectele. Iohannis a precizat din nou că, după alegeri, nu va nominaliza premier independent.

Cioloş ar putea să-şi continue proiectele dacă îşi declară intenţiile de viitor. Trebuie să declare cu cine le va continua“ a mai subliniat liderul de la Palatul Cotroceni

De asemenea, Iohannis a precizat că după alegeri nu va mai fi nominalizat un premier independent, pentru că e nevoie de un Guvern politic. „Nu voi nominaliza persoane independent politic după alegeri. Am mai spus-o“, a punctat preşedintele României care a mai precizat:  „După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid, aşa funcţionează democraţia“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite