Rezoluţie PSD: Partidul constată lipsa de reacţie complice a preşedintelui României faţă de încălcarea Constituţiei de către cei din statul paralel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ţinut, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, o conferinţă de presă în care a anunţat deciziile luate de conducerea social-democraţilor. Marian Neacşu, secretarul general al formaţiunii, a prezentat o moţiune a PSD în care susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, nu a reacţionat faţă de „încălcarea Constituţiei de către cei din statul paralel“.

Liviu Dragnea a prezentat concluziile şedinţei conducerii PSD, după aproape patru ore în care a fost prezentată evaluarea guvernării PSD-ALDE, la zece luni de la preluarea puterii. 

„Am avut un Comitet Executiv în care am prezentat o analiză a stadiului impelmentării programului de guvernare, dincolo de minciniunile care au fost spuse, în care am arătat cu cifre şi date că realitatea e altfel. S-a adoptat şi o rezoluţie pe care o va citi Marian Neacşu“, a declarat Liviu Dragnea la începutul conferinţei de presă. 

Marian Neacşu a citit rezoluţia PSD: „PSD constată mai multe vulnerabilităţi ale statului de drept. Statul paralel şi ilegitim foloseşte instrumentele financiare publice pentru a înlătura oponenţii. Acţiunile din ultimul timp ale statului paralel au drept scop hărţuirea puterii legitime. Statul paralel adoptă o conduită antinaţională şi necetăţenească. PSD constată lipsa de reacţie complice a preşedintelui României faţă de încălcarea Constituţiei de către cei din statul paralel. 

PSD susţine pachetul de legi pe Justiţie care să garanteze stoparea abuzurilor. Pachetul cu modificări necesare reprezintă singurul instrument legal“, a declarat secretarul general al PSD. 

Întrebări ale presei:

Reporter: Iohannis a spus, din nou, că persoanele condamnate nu ar trebui să ocupe funcţii de conducere în stat. Ce părere aveţi?

Liviu Dragnea: El vede şi ştie bine. Nu a spus nimic nou. Probabil că doar cei care iau câteva case de la stat, prin fals, pot sta acolo,  

Spuneţi că sunt instituţii care se opun ca românii să beneficieze de programul de guvernare. E o măsură de precauţie la faptul că măsurile PSD vor eşua?  

Liviu Dragnea: Noi am arătat public că nu eşuăm. Dar probabil vor fi oameni care să spună că deşi e creştere economică, românii o duc rău.

Cum se explică scumpirile în lanţ?

Mihai Tudose: La preluarea mandatului s-a spus că nu o să mai avem bani de salarii. Apoi, ni s-a recomandat să fim mai brânzi. ROBOR-ul nu avea cum să mai scadă. Era un minim istoric. Putea doar să crească. Puteţi să-l întrebaţi pe domnul guvernator de fluctuaţiile economice La scumpirea la energie electrică am luat o decizie de a trimite o solicitare către Parlament privind o anchetă în ceea ce priveşte ANRE. Am înlocuit acolo şi directorul. 

Mărirea salariului minim când va fi?

Mihai Tudose: La 1 ianuarie. 

Când va fi gata draftul de buget?

Mihai Tudose: În zece zile maxim (...) Nivelul taxelor nu va fi mărit în 2018, faţă de 2017. Nu sunt motive pentru a creşte taxele.  

S-a repetat des sintagma stat paralel. La ce vă referiţi?

Liviu Dragnea: Se vorbeşte în spaţiul public de foarte mult timp şi toată lumea cunoaşte. 

Este cumva vorba şi de al treilea dosar al dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Se vorbeşte de aproape un an de acest stat paralel. 

Le-aţi cerut colegilor să facă un miting pentru dumneavoastră?

Liviu Dragnea: Eu le-am zis că nu vreau susţinere pentru mine. M-au impresionat discuţiile din ultimile zile. Mulţi oameni mi-au zis să nu cedez. Eu le-am zis că alta e întrebarea: ei să nu cedeze. 

Când o dispară statul paralel?

Statul paralel dispare când nu mai are instrumente. Acesta dispare când nu mai are legile care îi permit să comită abuzurile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite