Liviu Dragnea a cerut desecretizarea memorandumului privind mutarea Ambasadei din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Paul Stănescu, social-democratul precizând că Liviu Dragnea a fost cel care a solicitat acest lucru în şedinţa conducerii PSD.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Naţional Permanent. Domnul preşedinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Şi, dacă se poate face, cred că ar fi bine să ştie tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice“, a declarat vicepremierul Paul Stănescu pentru Digi24.  

De asemenea, întrebat dacă desecretizarea s-ar putea face la şedinţa viitoare, Stănescu a precizat: „E posibil, nu ştiu să vă spun. Decizia va fi luată în guvern. E o problemă a guvernului, guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere“. 

Teodor Meleşcanu, şeful diplomaţiei de la Bucureşti, a declarat recent că memorandumul nu e document secret. „Nu este un document secret, scrie pe el că are informaţii care nu sunt publice, deci s-a discutat la confidenţiale”, a afirmat Meleşcanu.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite