Dragnea militează pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, cel mai mare aprobat de Guvern. Unde se vor duce banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru Dezvoltării Regionale FOTO Mediafax
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru Dezvoltării Regionale FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, a susţinut, în faţa comisiilor reunite de Buget, Finanţe, bugetul de stat alocat ministerului în fruntea căruia se află.

Membrii Comisiei de Buget au avut mai multe nelămuriri privind destinaţia banilor prevăzuţi în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Astfel, Liviu Dragnea a fost bombardat cu întrebări din toate părţile.

Fostul ministru al Finanţelor, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, a făcut un apel la Dragnea să renunţe la acciza de 7 eurocenţi pe combustibil, pentru a evita orice fel de speculaţie privind destinaţia acestor venituri pentru stat. "Sunteţi cel mai norocos membru al guvernului. Aţi primit peste un miliard. de lei, aveţi cea mai mare creştere. Calculând, acei 7 eurocenţi aici au venit. Sunteţi de acord să renunţaţi la acea taxă?", a întrebat Ialomiţianu.

Şirul întrebărilor a curs pe bandă şi au vizat şi impactul proiectului de descentralizare. "Cât vor fi viramentele către autorităţile locale? Câţi oameni vor fi disponibilizaţi?", a continuat senatorul PDL, Marius Ovidiu Isăilă.

Liviu Dragnea a aşteptat răbdător şi şi-a notat din pix fiecare întrebare formulată de membrii Comisiei. Apoi când a venit timpul să ia cuvântul, fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a părăsit sala. Vicepremierul nu şi-a pierdut nicio clipă cumpătul şi a răspuns întrebărilor formulate de Ialomiţianu chiar şi în lipsa acestuia.

Numai că glasul ridicat al lui Ialomiţianu, chiar şi de pe holul Parlamentului, a perturbat liniştea şedinţei. Chiar şi în aceste condiţii, Liviu Dragnea a continuat să dea explicaţii pentru cifrele asociate bugetului ministerului Dezvoltării.

După ce Liviu Dragnea a epuizat toate întrebările care i s-au adresat, a avut intenţia să părăsească sala, înainte de dezbaterea celor 1008 amendamente care au fost depuse la bugetul alocat ministerului Dezvoltării. La sugestia preşedintelui Comisiei de Buget, ministrul Dezvoltării a decis să rămână în şedinţă, pentru a afla şi deznodământul: toate amendamentele au fost respinse, iar bugetul ministerului Dezvoltării a rămas în forma dictată de Guvern.

Materiale pe aceeaşi temă:

Să spargem misterul noii taxe pe combustibili: denumirea corectă, destinaţia exactă

Bugetul pe 2014, făcut pentru baronii locali. Cum ar putea fi acoperit din bani europeni

Crin Antonescu: „Parlamentarii vor veni să voteze Bugetul şi în seara de Revelion, dacă e nevoie“

Băsescu, despre majorarea accizei la carburanţi: Preţul combustibilului creşte cu 8%. Îl regăsim şi în laptele copiilor

Traian Băsescu: „Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la benzină, le trimit bugetul înapoi”







 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite