Liviu Dragnea: „Harta viitoarelor regiuni ale ţării va fi prezentată la vară”. Vicepremierul îşi doreşte un aeroport în fiecare oraş reşedinţă de judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a participat la alegerea conducerii organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud
Liviu Dragnea a participat la alegerea conducerii organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit, vineri, la Bistriţa, despre regionalizare, recunoscând că aceasta va presupune şi reduceri de personal, despre desfiinţarea comunelor, variantă pe care nu o sprijină decât în anumite condiţii. De asemenea, Dragnea a vorbit şi despre finanţarea autorităţilor locale şi despre faptul că fiecare reşedinţă de judeţ ar trebui să aibă un aeroport.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, vineri, la Bistriţa, la alegerea conducerii organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud. La conferinţa de presă de după congres, Dragnea a vorbit despre reducerile de personal, desfiinţarea comunelor şi schimbarea finanţării autorităţilor locale.

Viitoarea hartă a regiunilor va fi prezentată undeva la vară ca şi propunere, a precizat în cadrul conferinţei de presă de la Bistriţa, Liviu Dragnea. Acesta a mai spus că preşedinţii sau guvernatorii pot fi aleşi direct sau indirect, de către consilieri locali sau judeţeni.

Finalul procesului ne va găsi cu cheltuieli de personal mai mici. Din punct de vedere al personalului va fi o reducere, a declarat vicepremierul. Acesta a refuzat însă să vehiculeze vreo cifră, susţinând că reducerile pot fi de 10 sau de 15%.

Un alt subiect abordat de către Liviu Dragnea a fost desfiinţarea comunelor, despre care a spus că se va realize doar în anumite condiţii şi nu la modul la care o percep cetăţenii.

"În primul rând, noi în acest an încercăm să construim acest proiect de regionalizare, dacă desfiinţăm comunele, dăm foc la ţară. (…) Sugestia mea şi a colegilor mei este ca începând cu 2014 să stimulăm asocierea între comune şi dacă în următorii 2-3 ani, oamenii de acolo şi noi vom vedea că prin această asociere începe să apară dezvoltare în fiecare comună, atunci discutăm cu cetăţenii şi cu primarii", a completat Liviu Dragnea.

Acesta a ţinut să precizeze că eventuala comasare a comunelor va însemna şi existenţa unui punct de lucru în fiecare comună, iar aceasta se va realiza doar dacă oamenii doresc asta şi dacă este benefică pentru ei.
De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat şi că sistemul de finanţare a autorităţilor publice va fi schimbat din temelii, precizând că modul în care se finanţează autorităţile locale trebuie simplificat. A asigurat totuşi că nu va fi inventată nicio taxă în plus.

Ideea unui aeroport la Bistriţa a stârnit curiozitatea jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă care au cerut detalii despre acest subiect.

”Nu a fost în glumă, va spun încă o dată. Un aeroport va fi foarte important pentru Bistriţa. Mi-aş dori ca în fiecare reşedinţă de judeţ să fie câte un aeroport sau aerodrom pentru avioane uşoare, iar în fiecare regiune câte un aeroport de nivel internaţional", a declarat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite