Liviu Avram: Să-l ajutăm pe Liviu Dragnea să nu mai mintă. Selecţia procurorului-şef european nu este un proces eminamente politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea Inquam Photos / George Calin
Liviu Dragnea Inquam Photos / George Calin

Jurnalistul Liviu Avram explică într-un mesaj pe Facebook că alegerea procurorului-şef european nu este un proces politic, după cum a susţinut astăzi preşedintele PSD Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă, ci este o selecţie „creme de la creme” făcută de către profesionişti.

„Să-l ajutăm pe Liviu Dragnea să nu mai mintă!


Ca să nu-şi mai confecţioneze pretexte false ca să retragă România din instituţia Procurorului European, e bine să-i amintim lui Liviu Dragnea că selecţia şefului acestei instituţii NU este un proces eminamente politic, aşa cum a zis azi în conferinţă de presă.

Un juriu de 12 magistraţi europeni cu o reputaţie impecabilă au avut de evaluat 25 de dosare, dintre care au chemat la un interviu profesional 11 candidaţi, iar la final au furnizat forurilor politice (Parlamentul European şi Consiliul UE) o listă scurtă cu 3 candidaţi.

Deci factorii politici au de ales DUPĂ ce profesioniştii au selectat «creme de la creme»”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Provocat luni să răspundă afirmaţiei lui Şerban Nicolae care spunea că România s-a „grăbit” cu aderarea la Parchetul European, Liviu Dragnea a declarat luni că este o problemă în desemnarea procurorului european, întrucât rezultatul ar fi bazat pe „negocieri pur politice”.

„După ce am văzut procedura prin care va fi desemnat viitorul procuror european, e o problemă - în urma unor negocieri politice. Eu m-aş fi aşteptat să fie rezultat în urma unor analize, interviuri, făcute de un grup de jurişti din Europa. Sunt mulţi care îşi pun problema dacă se va putea avea încredere în cel care va ajunge procuror-şef european în urma unor negocieri pur politice. Luam şi noi modelul?”, a declarat liderul PSD.

Mesajul lui Liviu Avram: 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite