Liviu Avram: Putem vedea acum cât ne-a costat absenteismul de la parlamentarele din 2016. PSD, USR-PLUS şi PNL se bat pentru primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram FOTO Eduard Enea
Liviu Avram FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram a comentat la „Adevărul Live”, ultimele cifre ale prezenţei la vot şi explică că s-a depăşit deja prezenţa de la alegerile parlamentarele din 2016. În privinţa cozilor din diaspora, jurnalistul a subliniat că cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru umilinţele românilor şi că dacă există „bună credinţă”, se pot găsi şi soluţii.

„În ce priveşte scrutinul europarlamentar s-a depăşit prezenţa de la parlamentarele din 2016. Putem vede acuma cât ne-a costat absenteismul de atunci. În privinţa rezultatelor de acum, procentele circulă deja pe surse de la casele de la sondaje. Trei partide au între 20 şi 30%. PSD, USR-PLUS, PNL, nu ştim ordinea, ierarhia şi distanţa între ele”, a subliniat Liviu Avram.

În privinţa cozilor kilometrice din diaspora, Liviu Avram afirmă că cineva ar trebui să-şi asume responsabilitatea, iar în cazul în care până la ora 21.00 nu se va rezolva problema, atunci ar trebui să urmeze şi demisia Teodor Meleşcanu, la fel cum a făcut-o şi în 2014, când organizarea votului în străinătate a fost „catastrofală”. „Dacă acum au fost mai multe secţii de votare, tehnica de a opri voturile a fost alta. Puţine cabine de vot şi puţine ştampile”, a adăugat jurnalistul.

Liviu Avram la Adevărul Live

Liviu Avram a mai menţionat şi că există slabe şanse ca PSD să mai poată întoarce rezultatul votului în contextul unei mobilizări atât de mare în ţară şi că lupta pentru prima poziţie se va da până la final.

Prezenţa masivă a venit din regiuni, zone, judeţe nefavorabile PSD, ceea ce probabil explică şi de ce arata aşa la această oră exit-pollurile şi repartizarea celor trei partide. Nu ştiu dacă PSD poate să mai facă ceva să mai întoarcă acest trend. Până la ora 21.00 mai sunt două ore şi jumătate. Deci meciul încă se joacă şi finalul este greu de prevăzut”, a mai afirmat Liviu Avram.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite