Liviu Avram, despre prezenţa la vot de la ora 13.00: Referendumul va aduna 30%. Boicotul la care a îndemnat discret PSD-ul a fost sfidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram FOTO Eduard Enea
Liviu Avram FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram a vorbit la „Adevărul Live” despre cifrele privind prezenţa la vot la europarlamentare şi referendum până la ora 13.00. Acesta explică că a fost o mobilizare mare la vot şi că referendumul va atinge cvorumul de 30% şi că reprezintă un semnal al populaţiei faţă de politicile PSD.

„Votul seamănă cu alegerile parlamentare din 2016. Referendumul a acumulat deja jumătate din necesarul de vot şi mai urmează încă opt ore şi un sfert. Pe dinamica asta, la europarlamentare prezenţa va fi în jur de 37%, iar referendumul 30%, deci va fi validat. Însă aceste cifre pot fi depăşite semnificativ, a explicat Liviu Avram.

Jurnalistul a mai explicat că a fost o mobilizare foarte mare la vot în ţară şi în diaspora şi că românii din străinătate nu au mai aşteptat să iasă la vot seara, ci au format cozi încă de la primele ore ale dimineţii.Totodată, Liviu Avram remarcă şi că prezenţa mare la referendum reprezintă şi o sfidare a alegătorilor faţă de politicile PSD.


„Înseamnă că boicotul la care a îndemnat discre PSD-ul ori n-a fost înţeles ori a fost sfidat de proprii alegători, cu unele excepţii precum judeţul Dolj. Este un semnal foarte clar că în toată ţara politicile pe care le-a adus PSD în zona justiţiei şi penală sunt respinse de populaţie. E singura concluzie pe care o putem trage şi sperăm ca după alegeri cei aflaţi la putere vor înţelege ceva”, a punctat Liviu Avram.

Intervenţia integrală a lui Liviu Avram

Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la ora 13.00, a fost de 19,75% pentru europarlamentare şi de 16,08% la referendumul pentru justiţie. Judeţul Sibiu conduce la prezenţa la referendum.

Rămâi pe Adevărul.ro pentru a urmări primele Exit-poll-uri: Exit-poll europarlamentare 2019. Ora la care se anunţă primele date

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite