Liviu Avram, despre decizia lui Liviu Dragnea de a cere în instanţă anularea alegerilor din PSD: În afară de faptul că se plictiseşte, nu văd un alt motiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram FOTO Eduard Enea
Liviu Avram FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram a comentat la „Adevărul Live” decizia fostului lider PSD Liviu Dragnea de a cere în instanţă anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general precum şi a modificării de statut. Liviu Avram e explică că Dragnea are voie la o asemenea solicitare însă chiar dacă ar câştiga, nu ar reuşi decât să genereze şi mai mult haos în formaţiune.

„Lucrurile stau în felul următor. Liviu Dragnea când a fost ales preşedinte a schimbat statutul şi s-a prevăzut ca preşedintele partidului să fie ales de toţi membrii. În luna mai a fost întemniţat, a urmat un Congres al partidului la sfârşitul lui iunie în care s-a schimbat statutul. S-a stabilit că preşedintele partidului e ales de Congres, nu te toţi membrii şi a fost aleasă Viorica Dăncilă. Cum e normal, documentele au fost trimise la Tribunalul Bucureşti pentru a se înregistra schimbarea de statut şi noul preşedinte. Asta are loc în cadrul unui proces, care atunci când nu sunt contestaţii e doar o formalitate. În cadrul acestui proces Liviu Dragnea a solicitat calitatea de intervenient, prilej cu care contestă atât schimbarea statutului cât şi consecinţele sale, faptul că Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte, pe considerentul că el este încă preşedintele partidului, pentru că nu a avut loc o revocare a lui Liviu Dragnea de către toţi membrii  PSD, aşa cum spunea vechiul statut”, a explicat Liviu Avram.

Intervenţia integrală a lui Liviu Avram:

Jurnalistul a adăugat apoi că Liviu Dragnea speră să obţină anularea modificărilor de statut şi că astfel ar anula calitatea Vioricăi Dăncilă de preşedinte al partidului. Cu toate astea, Liviu Avram remarcă că nu există un motiv real pentru care fostul preşedinte ar luat o asemenea decizie.

„Şi în cadrul acestui proces el a depus o cerere sperând să obţină şi anularea modificărilor de statut şi în consecinţă şi anularea Vioricăi Dăncilă ca preşedinte. Eu cam până aici reuşesc să bat. Nu ştiu ce speră să obţină Liviu Dragnea chiar în situaţia de ar avea câştig de cauză. Şanse ar fi, pentru că într-adevăr el nu şi-a pierdut calitatea de membru de partid pentru că statutul partidului încă prevede că-şi pierd calitatea cei condamnaţi pentru trădare de ţară, fapte abominabile etc. Dar oficial nu s-a făcut niciun demers ca Liviu Dragnea să fie decăzut din calitatea de membru de partid.

Înafară de faptul că se plictiseşte şi îi lipseşte adrenalina acţiunii publice nu văd un alt motiv pentru care Liviu Dragnea ar recurge la un asemenea gest. Încurcă şi partidul, iar în cazul în care câştigă nu poate să conducă partidul din închisoare, sau poate dar foarte greu. Prin urmare nu înţeleg care e motivul real şi ce-ar putea obţine”, a mai subliniat acesta.

Dragnea se răzbună din puşcărie pe Dăncilă: a cerut în instanţă anularea alegerilor din PSD. Care e miza

Privind un posibil scenariu în care Dragnea ar dori să o împiedice pe Dăncilă să candideze din partea PSD la prezidenţiale, Liviu Avram explică că statutul partidului permite oricui din partid să fie candidat. Aşa că, chiar dacă Dăncilă nu ar mai fi preşedinte, aceasta ar putea candida în continuare la prezidenţiale.

„Aici e şi o chestie simbolică. Dacă partidul decide să o arunce în lupta pentru Cotroceni poate să o facă. Fie că e preşedinte, fie că nu. Nu e prevăzut în statut. Partidul poate susţine un candidat fie că e preşedinte, fie că nu e”.

Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă: Bate câmpii. Leagă dosarul de Congres. Şi-a pierdut calitatea de membru prin condamnare

În privinţa solicitării, jurnalistul a mai explicat că Liviu Dragnea are tot dreptul să o facă.

„Liviu Dragnea avea dreptul la această solicitare. E un proces civil, are dreptul la acces la instanţe. Nu e niciun fel de impediment. Nu a fost decăzut din alte drepturi, e dreptul lui să o facă. Cu ce şanse de izbândă rămâne de văzut”, a conchis Liviu Avram.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite