VIDEO Traian Băsescu: Ponta, ca să se bată cu mine, o cheamă pe fiica mea. Nicio deosebire între el şi Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Victor Ponta este un premier „profund corupt”, care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil.

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

Aş începe exprimând mulţumiri Curţii Constituţionale a R. Moldova, dar şi iniţiatorilor demersului, în principal doamnei Ana Guţu şi partidului domnului Ghimpu, cei care au înaintat Curţii Constituţionale un demers prin care au cerut punerea realităţilor constituţionale din Art. 13 din Constituţia R. Moldova, care stabilea că limba oficială a R. Moldova este limba moldovenească.

Prin decizia de azi a Curţii s-a stabilit că limba oficială este limba română. Este un act de dreptate faţă de actul de independenţă a R. Moldova, faţă de istoria cetăţenilor R. Moldova şi faţă de cei din R. Moldova care se simt români.

Implicaţiile sunt extraordinar de profunde, ele intră în vigoare imediat, odată cu hotărârea Curţii şi de ele trebuie să ia notă în cel mai scurt timp toate statele lumii, inclusiv UE. La UE vom fi două state care au limba oficială limba română, iar cei care nu se recunoşteau a fi români, mă întreb cum se vor numi de azi înainte.

Implicaţiile hotărârii sunt extrem de profunde, pentru că se pune capăt încercării de mistificare a unor adevăruri culturale şi istorice din R. Moldova. Eu sper ca toate statele democratice să ia notă foarte rapid de decizia acestei Curţi. Mărturisesc, este una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani. Încă o dată, mulţumesc iniţiatorilor şi judecătorilor constituţionali din R. Moldova.

Venind la realităţi, îmi pare rău că trebuie să amestesc un eveniment atât de important cu alte realităţi.
Reţineţi că acesta este evenimentul cel mai important din ultimii ani. Toate protocoalele noastre cu R. Moldova şi actele bilaterale se încheiau cu formularea: „prezentul tratat s-a încheiat în două exemplare originale, limba română şi moldovenească“.

Începând de azi, toate actele vor fi încheiate în limba română, iar R. Moldova are un avantaj uriaş, pentru că va putea beneficia de documentaţia României de intrare în UE. Implicaţiile sunt enorme, mă întreb ce vor face cei care editat Dicţionarul Româno-Moldovean, ce vor face cu dicţionarul ăla. Ce vor face toţi aceşti falşi intelectuali cu opera lor care jignea şi poporul român, dar şi cetăţenii celor două state româneşti?

Despre proiectul de buget

Venind la realităţile noastre, înţeleg că de aseară propaganda USL mă întreabă când promulg bugetul. Nu este sosit, nu este în regim de urgenţă. Ar putea sosi luni la Preşedinţie şi va intra în analiză. Dacă era în procedură extraordinară, trebuia să stea trei zile. Fiind în procedură normală, va veni luni. Şi dacă era 3, trebuia să vină sâmbătă şi nu avea cum să-l lase decât la portar.
 

5 decembrie 2013: preşedintele Băsescu, declaraţii de presă

 Deci eu estimez că va veni luni, data până la care pot să-l consult este până pe 29 decembrie, pentru a formula un punct de vedere. Ce pot spune cert: voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale. Obiecţiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanţi.
 
L-am urmărit în derulare, nu are decât rezerve rezonabile, că şi liberalii trebuie să aibă un ban de alegeri, dar sunt rezonabile, nu exagerate ca Ministerul Dezvoltării. Din acest punct de vedere, premierul să stea liniştit.

Despre comisia „Călăraşi“

A doua observaţie este legată de şantaj. Domnul premier Ponta şi cu cei cu care s-a înţeles, tata socru, toată trupa gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat şi Comisia Camerelor reunite care să ancheteze cum a luat fiica mea creditul cred că mă pot impresiona.

Le readuc în memorie faptul că eu rezist şantajului de cea mai joasă speţă al trustului domnului Voiculescu de opt ani. Trustul a fost dublat o bună bucată de vreme de Realitatea, pe vremea când îl administra SOV, iar acum e înlocuit de televiziunea lui Ghiţă. Amândoi fac ce ştiu prin educaţie.

Aş vrea totuşi să fac următoarea menţiune: îi recomand premierului Ponta să mai înfiinţeze vreo două-trei comisii pentru cazul Băsescu şi îl asigur că voi fi solidar cu fiica mea, cât timp acest şef de Guvern a ajuns să utilizeze Parlamentul ca pe o măciucă politică.

Fiica mea a cumpărat cinstit pământul şi orice ar scormoni nu poate găsi nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine: nici trafic de influenţă, nici pământ luat de la morţi sau ce mai spunea tata socru. El a făcut nişte aprecieri neplăcute la adresa mea, dar mă tem că nu eu am fost la vânătoare cu Năstase şi incidentul care i s-a petrecut lasă urmări evidente.

Vă pot spune că ştiu cum va decurge ancheta. Se vor duce prin sat pe acolo, ca la orice restituiri sunt oameni nemulţumiţi, vor fi filmaţi de Antene şi se va derula toată drama despre care eu nu ştiu şi vor trimite ei la Parchet. Le doresc succes, mai bine ar face plângere la Parchet decât să utilizeze Parlamentul ca pe o măciucă politică. De astfel de comisii se tem hoţii, eu nu mă tem. Ei atâta pot, asta ştiu să facă: înscenări.

Voronin îl cheamă la Parlament pe Timofti pentru că eu am declarat ce am declarat. La fel şi Ponta, ca să se bată cu mine, o cheamă pe fiica mea. Nicio deosebire. Înainte de a trece la un alt element, aş vrea să spun că oricine poate cumpăra pământ, să o facă. E un lucru bun şi preţurile sunt acceptabile.

Sigur, nu toţi au veniturile fiicei mele, dar cine poate să cumpere, să cumpere orice petic de pământ. Nu mă tem că vor veni străinii să cumpere pământul, reţinerea mea este că vor pleca cu recolta.

Ponta mai are nişte furii şi încearcă să ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite pe care mi le aduce.
Ponta e un premier corupt profund, care încearcă să ascundă hoţia sub acte normative. A încercat să facă să dispară 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată neconstituţională.

 Ponta este corupt pentru că a vrut să ascundă aranjamentele pentru Roşia Montană. Ponta este corupt pentru că a luat 2.800 de ha de la Academia Agricolă şi le-a transferat la CJ Brăila. Când a aflat că mă interesez de terenuri, cum decurge licitaţia, a renunţat. Spun că timp de un an dau înapoi terenul, până termin mandatul.

Şmecherii nu cumpără teren îndatorându-se, ci iau în arendă de la stat. Ponta este profund corupt pentru că îi sprijină lui Ghiţă multe contracte. Protejatul lui este principalul jucător când e vorba de proiecte IT, oricât se ascunde el. Este pentru prima dată când avem un prim-ministru care are o cadenţă atât de ridicată a actelor de corupţie pe care încearcă să le ascundă sub acte normative. Nu cred că va merge foarte mult.

Cred că a procedat corect, nu a furat pământ, nu a luat în arendă de la ADS, nu are datorii la bancă, a făcut un lucru cinstit, spre deosebire de alţii care iau cu japca pământurile statului. Ioana a fost un om cinsitit.

Despre acciza de 7 eurocenţi pe carburanţi

Voi veni pe un alt subiect, acciza la combustibil,  motivaţia pentru care voi trimite bugetul de stat înapoi. Ponta a crezut că se va ascunde pentru introducerea acestei accize care înseamnă bani electorali sub scrisoarea transmisă de Fond.

Acesta este al doilea motiv pentru care nu am semnat scrisoarea. Laş ca totdeauna, voia să ascundă furtul pentru partid, pe care îl gestionează împreună cu Dragnea, a vrut să îşi ascundă furtul acoperit de semnătura mea. A fost al doilea motiv pentru care nu am semnat mandatul pe Memorandumul pentru Fond. Primul a fost efectul în economie, care înseamnă creşteri de preţ, reducerea consumului, afectarea celor săraci, a transportatorilor, IMM-urilor.

A fost o televiziune, cred că B1, care a prezentat acum câteva seri mesajele transmise de la centru pentru activişti - cei care ies la TV şi cei din teritoriu. Am rugămintea să căutaţi în lista de mesaje, e unul: „Păi Băsescu de ce se opune la buget, a semnat scrisoarea cu Fondul?“ Erau convinşi că voi semna.

Deci vă rog să căutaţi. Atât de ticăloasă le era gândirea: „îl forţăm să semneze şi pe urmă spunem că a aprobat el asta“.  Le spun azi să înceteze cu minciuna. Acciza ar fi fost obligaţie dacă aprobam Memorandumul şi board-ul FMI aproba scrisoarea.  În momentul ăsta, Guvernul nu are nicio obligaţie să introducă acciza. E disperat să o introducă pentru a dirija bani la ministerul lui Dragnea, acesta este motivul real.

Îmi pare rău că liberalii intră în joc, dar în viaţă şi slăbiciunile se plătesc, nu doar hoţia. Se plătesc moral. Mă uitam la trucurile pe care încearcă să le prezinte. Oamenii nu înţeleg nimic. Preţul la ţiţei a scăzut, dar în SUA, nu în Europa.

Sunt două preţuri. Bursa pentru SUA e una, pentru Europa e alta. Sigur, în SUA, datorită producţiei de gaze de şist, cererea de ţiţei e mai mică. Competiţia creată de gazele de şist, care sunt alternativă energetică a făcut ca preţul la ţiţei să scadă în SUA.

Deci aceasta este o înşelătorie pe care o practică pe piaţă şi chiar oameni care au pretenţia să fie respectaţi ca specialişti citează preţurile la ţiţeiul din SUA. E foarte uşor să te uiţi pe documentele de piaţă, să vezi unde scade. Mai au o poveste: preţul benzinei şi motorinei este influenţat de preţul ţiţeiului. Aşa este, dar e doar o părticică. Benzina şi motorina au bursă separată.

Deci nişte copilării, ni se vând de nişte ageamii sau de propagandişti şi v-o spune un om care 12 ani a cărat ţiţei.  Deci se încearcă păcălirea oamenilor pentru a obţine bani de campanie, iar acest lucru a pus capac la toate actele de corupţie pe care a încercat Ponta să le ascundă. Este furt de la populaţie. Nu e nevoie de acciză pentru a închide bugetul.

Dacă scoţi banii electorali de la Dragnea - de la Ministerul Dezvoltării, că nu-s la Dragnea în casă - şi excedentul de la serviciul datoriei nu ai nevoie de acciză.  Înţeleg că ultima variantă e să le dea derogări producătorilor de benzină şi motorină pentru intrarea pe următoarele etape de combustibili cu un nivel de poluare mai mic, să nu mai facă investiţii în instalaţiile din rafinării, numai să absoarbă creşterea în preţul actual.

Tu, ca prim-ministru, să spui: „Dragi producători de motorină şi benzină, otrăviţi românii, că am nevoie de bani pentru campanie. Nu investiţi să diminuaţi nivelul de noxe“. Mi se pare aberantă abordarea, dar este tipul de politician care pune mai presus interesele lui decât interesul naţional. Cum să stopezi programul de îmbunătăţire a calităţii combustibililor numai ca să faci rost de bani pentru campanie?Cred că este cel mai înalt nivel de corupţie şi imoralitate pe care l-am văzut la un premier.

Despre planul de autostrăzi al Guvernului Ponta

Aş mai face o ultimă observaţie, legat de marele program de autostrăzi. Lipsă de respect pentru populaţie, dar şi pentru interesele României mai mare decât asta nu am văzut. Lipsă de respect pentru populaţie, dar şi pentru interesele României mai mare decât asta nu am văzut.

România se poate lega de Europa şi de ţările din jur prin cele trei coridoare care pleacă de la Constanţa şi trebuie să iasă pe la Nădlac, care intră de la Giurgiu şi ajunge la Albiţa şi pe la Dunăre. Dacă Ponta va persista cu acest proiect nu vă ascund că nu îi voi da sprijin la Bruxelles să fie aprobat. Vă dau un exemplu să înţelegeţi ce înseamnă gândire de politruc.

Faci coridorul IV tot, mai puţin Valea Oltului, tronsonul Rm. Vâlcea-Sibiu. Se vor face nişte cozi inimaginabile, pentru că trebuie să reduci la jumătate capacitatea de preluare a infrastructurii. E de neconceput şi i-aş da un sfat. 

Având în vedere că are în Bucureşti două freze subterane pentru săpat tuneluri, să se gândească dacă nu ar fi mai bine să organizeze licitaţia pentru străpungerile de pe Valea Oltului prin munte, s-ar putea să fie costul mai ieftin dacă firmele de aici ar putea participa la licitaţie. Au frezele aici. Am auzit şi minciuna cu 4,8 miliarde, nu ştiu unde vrea să-i ducă. Sunt oameni care nu gândesc mult, au un nivel de iresponsabilitate mare.

Mă îngrijorează acest lucru. Cum Dumnezeu să nu-ţi dai seama că-ţi pierzi calitatea de ţară de tranzit?  Dacia şi partenerii de la Renault ridică problema autostrăzii care să se ducă înspre Vest, de la Piteşti, să poată face exporturile mai uşor.

Vreau să cred că a fost doar o chestiune propagandistică. Acciza trebuie scoasă, e destinată furtului pentru baronii locali. Sunt conştient că şi în 2010 s-a crescut TVA cu cinci procente. Am fost împotriva măsurii, dar nu am putut înfrânge voinţa coaliţiei. Cu premierul poate m-am mai înţeles, dar cu ceilalţi aliaţi a fost imposibil.

Despre taxa pe stâlp

Sunt împotriva creşterii fiscalităţii pe timp de criză. Nu e o fericire nici marea prevedere cu stâlpul, dar e mai rezonabilă. Ordonanţa cu stâlpul nu e lipsită de efecte în preţul combustibilului.  În total, vor fi peste 65 de bani care se adaugă şi soluţia negociată de Ponta - să ne otrăvim cu toţii - mi se pare cel mai odios act de corupţie pe care l-am văzut la un Guvern.

Despre întâlnirea cu premierul Victor Ponta

Prim-ministrul este corupt. Dovezile sunt actele normative făcute la presiunea baronetului. Când o să-i vină timpul, l-am sesizat. I-am propus premierului la discuţii o cale de mijloc, să nu introducă acciza la 1 ianuarie şi dacă nu se închide bugetul, să o introducă de la 1 iunie sau 1 iulie. I-am propus şi această alternativă şi n-a vrut-o.

Despre legea Referendumului

Categoric voi aştepta 10 zile să promulg Legea referendumului. La mine la cabinet a intrat pe 5, deci pe 14 seara îmi expiră termenul, pentru că la cabinetul meu a intrat pe 5, dimineaţa. Pentru mine timpul curge din data de 5 şi pe 14, noaptea, voi promulga legea.



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite