LIVETEXT Crin Antonescu: "Felicit Guvernul Ponta pentru că negocierile cu FMI merg foarte bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar Crin Antonescu
Preşedintele interimar Crin Antonescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni că face tot ce poate pentru a proteja independenţa judecătorilor Curţii Constituţionale şi că va respecta decizia pe care CCR o va lua cu privire la referendumul.

UPDATE 19.38 "Se apropie meciul Dinamo-Barcelona, vă întâlniţi cu jucătorii echipei?
Asta e o altă diversiune. Ideea că eu aş fi propus să vină la Cotroceni. Nimic nu e adevarat. Cunosc suficient de mult despre fotbal.
(...)Cred că e un lucru clar pentru oricine că la Palatul Cotroceni sunt primiţi doar sportivi români în condiţiile unor ceremonii de premiere în care ei, cei care reprezintă tricolorul, sunt primiţi. Eu nu-mi aduc aminte vreun precedent şi nu-l voi inventa eu. Singurul lucru adevărat e că mă voi duce la medici.. .să asist...să nu apară vreun lucru că vreau să joc".

UPDATE 19.30
"Întrebat de situaţia lui Ioan Rus, Antonescu a răspuns: Am terminat cu domnul Rus. Înţeleg că se mai poate discuta cu domnul Rus la garaj. Cu mine nu".

"Referitor la o intâlnire cu Zegrean, Antonescu a spus: Fac tot ce pot pentru a nu tulbura liniştea tuturor membrilor CCR, în frunte cu preşedintele ei. Eu am afirmat public că e de datoria mea să protejez libertatea, relaxarea, independenţa judecătorilor în faţa acestei decizii atât de importante şi pe care o voi repsecta, oricare ar fi"

"Referitor la organizarea unui minirecensământ: Nu-mi dau cu părerea despre cum trebuie să lucreze alte instituţii".

UPDATE 19.26 "Să nu mai povestească unii de lovituri de lovituri de stat, de puciuri. Constată FMI că guvernul şi-a făcut temele, deşi nu-mi place expresia asta".

UPDATE 19.23  "Referitor la ameninţările de pe telefonul mobil. Dacă gravitatea vi se pare legată de funcţie, vă asigur că legat de funcţie, nu am primit nicio ameninţare. Aporopo de servicii, tot discutând de presiuni, ameninţări care s-ar putea produce asupra unui membru al CCR, am avut o discuţie si cu directorul SRI care mi-a dat asigurări că dânşii nu au semne că s-ar fi facut vreo tentativă de acest gen legată de vreunul din judecatorul Curţii sau alţi oficiali".

UPDATE 19.20 "Listele electorale permanente ne spune Legea 35/2008, listele electorale permanente se întocmesc pe loc şi cuprind pe toţi cetăţenii cu drept de vot şi se întocmesc pentru locuitorii din localităţile în care a fost intocmită. Avem clar cine este şi cine nu este pe listele electorale permanente. CCR reţine prevederile legale pe care le am invocat şi subliniză în motivarea sa că alegătorii din străinătate, deşi au drept de vot nu se includ pe listele permanente, dar se includ pe listele suplimentare. Termenul de 31 august a rămas în picioare şi trebuie să fie respectat şi Guvernul trebuie să trasnmită datele. Restul sunt comentarii, propagandă politică ceea ce e de înţeles până la un punct".

UPDATE 19.18 "Vreau să recapitulăm câteva lucruri despre referendum, CCR şi legisalaţie. Stiu că aveţi zilnic un mic seminar pe aceste chestiuni. Eu nu intenţionez să prezint un eseu despre ce trebuie să facă CCR. Eu dau nişte citate din lege şi din motivarea Curţii, care au fortă de lege. Este destul de clar. Cvorumul pentru referendum se va stabi conform Articolului 5, aliniat 2, din legea referendumului, care sună în felul următor: referendumul e valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Listele electorale permanente cuprind doar alegătorii cu domiciliul în România. Acest lucru nu înseamnă că doar ei au drept de vot. Toţi cetăţenii români au drept vot, cu mici excepţii. Nimeni nu pus în discuţie acest lucru".

UPDATE 19.15 "Domnul prim-mininistru Victor Ponta este în acest moment ministru interimar al Justiţiei. Se cunoaşte propunerea doamnei Pivniceru pe care o salut. Numai după ce se va reunit în 20 august CSM pentru a opera această detaşare, se va face această numire. Cred că Mona Pivniceru, ca reprezentant al magistraţilor din România e un om foarte nimerit pentru a dat credibilitate unui minister care are de rezolvat problmea credibilităţii instanţelor din România".

UPDATE 19.10 "Salut faptul că Guvernul a consfinţit în cadrul acestei runde cu FMI respectarea unui angajament - şi anume creştere cu a doua tranşă a creşterii salariilor bugetarilor. Salut faptul că Guvernul se ţine de cuvânt".

UPDATE 19.05 "În primul rând, vreau să felicit Guvernul României pentru faptul că în negocierile din această rundă cu FMI lucrurile merg foparte bine. Ieri am spus oaspeţilor două lucruri importante. Primul: am trimis la Constitutia României care conferă Guvernului prerogativele legate de elaborarea politicii interne subliniind în sensul acesta că interlocutorul şi parterul de tratative este Guvernul în frunte cu primul-ministru. Al doilea acela că în ciuda turbulenţelor crizei politice, avem un guvern stabil, legitim, responsabil si care nu a schimbat cu nimic angajamentele cu FMI. Iată de ce salut negocierile".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite