Traian Băsescu: "Ţara se prăbuşeşte sub această dispută politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, în această seară, de la sediul său de campanie, un apel la reconciliere, invitându-i pe politicieni să-şi schimbe atitudinea şi să acţioneze instituţional pentru restabilirea funcţionării statului în parametri democratici şi pentru redobândirea credibilităţii României pe plan internaţional.

Redăm în continuare declaraţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu:

Câteva puncte de vedere, plecând de la o chestiune elementară şi o întrebare către întreaga clasă politică: ce articol din Constituţie am încălcat pentru a fi suspendat sau demis. Probabil va rămâne un mister, ca în 2007.

Trei săptămâni de luptă politică sunt de-ajuns, iar trei luni, care se vor împlini curând de la instalarea Guvernului Ponta, sunt prea mult.  

Câţi bani au câştigat românii din suspendarea preşedintelui? Această întrebare o pun celor 256 de parlamentari. Câţi bani au câştigat românii din pierderea uriaşă de credibilitate înregistrată de România ca urmare a loviturii de stat?

Dacă politicienii la vârf ai României sunt implicaţi într-o bătălie care parcă nu se mai sfârşeşte, cine se ocupă de buna guvernare pentru cele 22 de milioane de români? Cred că cele trei săptămâni de bătălie politică care sunt de-ajuns trebuie să genereze o schimbare imediată de atitudine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea.

Îi chem pe politicieni la încetarea oricărei dispute, pentru că ţara se prăbuşeşte sub această dispută. E timpul ca fiecare - ne place sau nu ne place - să acţioneze instituţional pentru priorităţile: restabilirea funcţionării statului în parametri democratici, cea mai importantă; redobândirea credibilităţii României pe plan instituţional. 

Obligaţia noastră majoră este să contribuim la obţinerea unei evaluări pozitive din partea FMI, pentru ca România să poată ieşi pe pieţele internaţionale pentru împrumuturile de care are nevoie.

USL are o obligaţie morală faţă de mine şi faţă de români: Ei ştiu foarte bine că nu a fost o plăcere să le încredinţez formarea givernului. Am făcut-o dând de-o parte orice altă raţiune, punând deasupra dorinţelor mele interesul naţional, considerând că USL poate garanta stabilitatea politică. 

Trebuie să dăm prioritate problemelor economice ale ţării şi bunei guvernări, şi nu bătăliei politice care a produs prejudicii uriaşe. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite