Premierul desemnat Victor Ponta: „Protocolul semnat cu Băsescu nu e de coabitare, ci de colaborare instituţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a fost desemnat premier, luni, de preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters
Victor Ponta a fost desemnat premier, luni, de preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters

Premierul desemnat Victor Ponta a vorbit în direct, luni seară, la emisiunea „Ultima oră” difuzată de România TV, după care a fost invitat al postului Realitatea TV în cadrul emisiunii "Realitatea la raport".   Adevarul.ro vă prezintă cele mai importante declaraţii ale prim-ministrului desemnat.

Forma finală a noului Guvern va fi prezentată miercuri, la ora 12.00, noua structură urmând să includă mai multe ministere decât în prezent, cu ministerele Economiei şi Finanţelor împărţite în mai multe instituţii şi un ministru-coordonator pentru proiecte de infrastructură, a anunţat luni seară premierul Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV..

Ministrul-coordonator va fi responsabil pentru proiectele de infrastructură de importantă naţională strategică şi va lucra în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în subordinea directă a prim-ministrului, pentru a asigura legătura directă între instituţii şi ministerele avizatoare, fără să existe un minister propriu-zis în acest sens.

Premierul a asigurat din nou că noua configuraţie a Guvernului nu va presupune creşterea numărului de personal şi de buget în structurile centrale.

Premierul Victor Ponta a declarat că documentul înmânat, săptămâna trecută, de preşedintele Traian Băsescu liderilor UE a fost semnat atât de şeful statului, dar şi de el, în calitate de prim-ministru, şi viza colaborarea instituţională Preşedinţie-Guvern, cu asigurări de respectare a Constituţiei.

„Nu e de coabitare, că eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstituţională", a spus Ponta.

„Nici eu nu eram fericit, pentru că, până la urmă, eu când am vorbit, nu am vorbit în nume propriu şi nici de capul meu, a fost o anumită discuţie. Însă până la urmă eu sunt unul singur în conducerea USL şi, văzând opinia colegilor mei şi că la nivelul opiniei publice, nu doar al presei, lumea nu era pregătită pentru o idee pe care eu o consider necesară, de reconstrucţie a României, de solidaritate, este o realitate politică în faţa căreia eu am fost în minoritate", a spus Ponta, întrebat cum a decurs „despărţirea" de UDMR. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite